TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Enerji ve maden işçilerinden iş bırakma eylemi

Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve bu santrallere kömür temin eden kömür işletmelerinde çalışan işçiler 8 saatlik iş bırakma eylemine gittiler.
Enerji ve maden işçilerinden iş bırakma eylemi
MUĞLA / İHA - Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür işletmelerinde çalışan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden İş) üyesi enerji ve maden işçileri, 8 saatlik iş bırakma eylemine gittiler. Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi ve Maden İş Sendikası Yatağan Şubesi’nin almış olduğu karar doğrultusunda özelleştirmeye karşı yaptıkları eylemler ile adlarından sık sık söz ettiren enerji ve maden işçileri bugün iş bırakma eylemi yaptılar.

Enerji ve maden işçileri tarafından geçtiğimiz yıl kurulan ve birinci yılını tamamlayan direniş çadırı önünde Tes-İş Sendikası ve Maden İş Sendikası Yatağan şube başkanları tarafından basın açıklaması yapıldı.
Enerji ve maden işçileri adına açıklama yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Maden İş Sendikası Yatağan Şubesi ile almış oldukları ortak karar ile bugün 8 saatlik iş bırakma eylemine gittiklerini belirttiler. Erçelik, sabah saat 08.00’de başlayan iş bırakma eyleminin saat 16.00’da sona ereceğini ve Yatağan Termik Santrali’nin yanı sıra Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarında çalışan 3 bin işçinin de iş bırakma eylemine gittiğini söyledi.

Yatağan Termik Santrali önüne geçtiğimiz yıl kurulan direniş çadırının birinci yılını doldurduğunu ifade eden Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin; “Buradan bir kez daha siyasi iktidara ve alıcı firmalara seslenmek istiyoruz. Biz bu mücadeleyi şan olsun diye veya kendi haklarımız için yapmıyoruz. Özelleştirmeler emeğe, emeğin kazanımlarına, halkın geleceğine ve ülkenin bağımsızlığına yapılan bir suikasttır. Bu suikastlara Yatağan ve Milas’ta asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın