TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Erdemli'de TEMA Evi açıldı

Mersin’in Erdemli İlçesinde TEMA Evi törenle açıldı.
Erdemli'de TEMA Evi açıldı
MERSİN / İHA - İlçe sahil bandında bulunan TEMA Evi’nin açılışında bütün katılımcılara defne fidanı dağıtıldı.

Açılışta konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, insandaki sahip olma ve tüketme arzusunun çevreyi olumsuz etkilediğini belirtti. TEMA’nın çocuklara yönelik eğitim çalışmalarının önemli olduğunun altını çizen Taştan, “TEMA gönüllülerinin, geleceğin büyükleri çocukların doğayı koruma ve sahiplenmelerine yönelik yaptıkları bütün eğitim çalışmalarını takdir ediyoruz. Bu açılışını yaptığımız evi de, eğitimlerin gerçekleştirileceği bir mekan olarak Erdemli için önemli buluyorum. Bazı mekanlara baktığınızda insanı çeker, bu ev de onlardan biri. Ben buranın açılmasında emeği geçen belediye başkanımıza ve TEMA gönüllümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’da, “Şehitlerimizden aldığımız kutsal emaneti, sonsuza kadar yaşatacağız. Bu topraklar kolay kurtarılmadı. Binlerce şehidimizin canı, kanı pahasına bu topraklar bize emanet edildi. Onlara yakışır bir şekilde topraklarımızı korumamız gerekir. Bu duyarlılıktan esinlenerek, Erdemli’de insanımız bütün peşin hükümlerinden aranarak, TEMA Vakfı önderliğinde toplanıp, bu topraklara sahip çıkmak adına bir araya geldiler. Belediye olarak bizde üzerimize düşeni yaptık. Açılışını yaptığımız bu nokta çevreye karşı duyarlı insanlar yetişmesine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Çevrenin partiler üstü bir kavramla ele alınması gerektiğini ifade eden CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, Erdemli’de TEMA Evi’nin bölgede kurulacak nükleer santral, termik santral ve çimento fabrikalarına rağmen açıldığına dikkat çekti.

Atıcı, “Bütün işlerimi iptal edip buraya geldim. Bu açılışını yaptığımız TEMA Evi’ni önemsiyorum. Buradaki arkadaşlarım doğayı tahrip eden her şeye karşı duracaklar. Bununda en başında bu nükleer santral belası gelmektedir. Çevre katliamlarına dur dersek o zaman çocuklarımıza karşı görevimizi yapmış olacağız” dedi.

TEKA Vakfı Erdemli Sorumlusu Haluk Gülle ise 7 yıl önce göreve geldiğinde böyle bir yerin açılışını hayal bile edemediğini belirterek, “Öncelikle eğitimlerimize destek olan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan’a ve bu TEMA Evi’nin açılması için imkan sağlayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, açılışa katılan herkese defne fidanı dağıtıldı.
Yorum Yazın