TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Ereğli'de madencilerin işten çıkartılmasına tepki

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren özel maden ocağında 16 madencinin işten çıkartılması ve 13 madencinin daha işten çıkartılacak olmasına tepki gösterildi.
Ereğli'de madencilerin işten çıkartılmasına tepki
ZONGULDAK / İHA - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, HEMA’da ve Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocaklarında çalışan işçilerle bir toplantı yaparak, özel maden ocağındaki madencilerin işten çıkartılmasına tepki gösterdi.

Yaklaşık 500 kadar maden işçisine seslenen GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, torba yasa ile kazanılan haklarını sevinmeleri gereken bir ortamda maden işçilerinin işten çıkartılmaları üzüldüklerini söyledi. HEMA ile devlet yetkilileri arasında yaşanan sorunun çözümü için yaptıkları girişimlerin bu güne kadar sonuçsuz kaldığını dile getiren Mutlu, “GMİS olarak tarafları defalarca uyarmamıza rağmen bu güne kadar bu sese kulak veren hiçbir yetkili göremedik. Bizler burada kesinlikle Hattat Holding’in taleplerinin yerine getirilmesini değil, sadece ve sadece bu sürecin olumlu ya da olumsuz artık bir karara bağlanarak sonuca ulaşması ve işçilerimizin gelecekleri konusunda kafalarının rahatlatılmasını istiyoruz” dedi.

Maden işçilerinin sürekli işten atılma tehdidi yaşamaları nedeniyle ailelerinde bunalıma girdiğinin altını çizen Mutlu, kendilerini kimsenin zorla çalıştırmalarını istemediklerini ancak sorununda bir an önce çözülmesini istediklerini dile getirdi. Mutlu, “Bütün bu nedenlerden dolayı HEMA Kandilli kömür işletmeleri çalışanları olarak pazartesi sabah 08-16 vardiyası girişi olan saat 08 itibarı ile işten atılan arkadaşlarımız geri alınana kadar işten atılmaların son bulacağı sözünü alana kadar ve bu sorun çözüme kavuşturulana kadar üretimi durdurma kararı almış bulunmaktayız. Bu sorun çözülene kadar Zonguldak başta olmak üzere gidebilecek her yere gideceğiz. Biz maden işçileri olarak mücadele etmeden bir takım hakların elde edilemeyeceğini ve bu mücadele şekillerini çok iyi biliyoruz. Bizimle uğraşmak isteyenleri buradan bir kez daha uyarmakta fayda görüyorum. Hiç kimse bizimle oynamaya kalkmasın aksi halde bedeli ağır olur” dedi.

Mutlu, 22 Eylül 2014 Pazartesi Günü sabah 08.00’da HEMA maden ocağında iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini ifade etti. Yapılan konuşmanın ardından bazı işçiler sendika başkanının konuşmasına itiraz ederek kendilerinin sorunun çözülmesini, işten atılanların geri alınması ve çalışmaya devam etmek istediklerini söyledi. İşçiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Yorum Yazın