TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Ergün Penbe ve Ceyhun Eriş Türk futbolunu değerlendirdi

Galatasaray’ın efsane ismi Ergün Penbe ve bir zamanlar Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giymiş olan Ceyhun Eriş Türk futboluna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ergün Penbe ve Ceyhun Eriş Türk futbolunu değerlendirdi
İHA - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kilimli Yüksekokul’unda gerçekleştirilen bir konferans için Zonguldak’a gelen efsane futbolcular Ergün Penbe ve Ceyhun Eriş, konferansın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Avrupa’da Türk takımlarının istikrarlı bir başarı yakalayamadıklarını dile getiren Ceyhun Eriş, "Bunun birçok sebebi var. Yaşanan 3 Temmuz süreci var. Bu sadece adı geçen takımları değil, bütün takımları etkiledi. Bunun yanında temel unsurlar var. Altyapı yoksunluğu var. Oyuncularımıza genç yaşta temel eğitimi iyi veremiyoruz. Bunun eksikliklerini çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Yabancı sınırlamasının kaldırılması hakkında da konuşan Eriş, “Önümüzdeki sene yabancı oyuncu sayısı çıkacak. Bunun ne kadar doğru olduğu tartışılacak bir durum. Bu otomatik olarak milli takıma da yansıyor. Daha ucuz yabancı transferler yapıyorlar. Futbolun kalitesi de düşüyor ister istemez. Günümüzde futbol çok fazla güce dayalı olmaya başladı. Takımlara baktığımız zaman yetenekli oyuncular göremiyoruz. Genel olarak koşan, mücadele eden oyuncular var. Antrenörlerin beklentileri de bu doğrultuda olduğu için ister istemez oyunun seyir keyfi kalmıyor. İzleyiciler ekranda 22 tane koşan adamı görmek yerine estetik şeyler görmek istiyor. Bu bir şov ve insanlar bunu izlemek istiyor. Sadece transfer yapılmış olsun diye transfer yapmamalı kulüpler. Önümüzdeki sene kulüpler yabancı oyuncularını kullanmaya çalışacaklar. Oyuncu izleme komitelerini de düzene sokmaları lazım. Artık bizim takımlarımızda Avrupa’daki scuad sistemini benimsemesi lazım. İyi ve kaliteli transferler gelmesi için benimsemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe takımına yapılan saldırıları da değerlendiren Eriş, “Üzerinde çok tartışılması gereken bir konu. Bazı şeyleri söylemeye insanın dili varmıyor. Böyle şeyleri görmek istemiyorsunuz. Allah korusun çok kötü şeylerde olabilirdi. Olay farklı boyutlara da taşınabilirdi. Umarım iyi bir ders çıkarılmıştır. Bir daha tekrarlanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ERGÜN PENBE: “GÖNLÜM GALATASARAY’DAN YANA AMA O OLMAZSA BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLSUN”
Süper ligde başa baş devam eden şampiyonluk yarışına ilişkin açıklamalarda bulunan Ergün Penbe, “Gönlüm tabii ki bir Galatasaraylı olarak Galatasaray’ın şampiyon olmasından yana. Hamza da benim çok yakın arkadaşım, kendisiyle beraber askerlik yaptık. Onun şampiyonluk yaşamasını çok fazla istiyorum. Antrenörlüğe başladığından beri hedefi Galatasaray gibi büyük bir camiayı çalıştırmaktı ve bunu başardı. Gönlümden tabii ki Galatasaray geçiyor. Zorlu bir süreç, ligin zirvesi gerçekten çok zevkli her hafta lider değişiyor. Galatasaray şampiyon olamazsa, göçebe gibi olan ve Avrupa’da ülkemizi bu yıl başarıyla temsil etmiş olan Beşiktaş’ın şampiyon olmasını isterim” dedi.

Beşiktaş’ın yaşadığı stadyum sorununa rağmen çok iyi bir sezon geçirdiğini ifade eden Penbe, “Avrupa kupalarında bizi çok iyi temsil ettiler ve ülke puanını yükselttiler. Genç ve istekli takım. Sezon boyunca çoğu maçta çok iyi oynadıklarını da düşünüyorum. Kendi statları olmadığı için göçebe tabirini kullandım. Ama her şeye rağmen çok iyi mücadele etti Beşiktaş takımı. Onlar da şampiyon olursa bu sene ayakta alkışlarım” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın