TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ, masaya yatırıldı

Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ, Bursa’da düzenlenen panelle masaya yatırıldı.
Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ, masaya yatırıldı
BURSA / İHA - Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANASİAD) düzenlediği panele Azerbaycan Milletvekili-Halk Şairi Sabir Rüstemli ve Azeri profesörler katıldı.

’Uluslararası Hukuka Göre Karabağ’ın İşgali’ konulu konferansa Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Konferansa katılan Azerbaycan Milletvekili-Halk Şairi Sabir Rüstemli, "Ermeni soykırımı yalandır. Dünyanın Türklere uydurmasıdır. Dünya bu konuda kördür" dedi. Fransa, ABD ve Rusya’nın sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili çalışmalar yaptığını ifade eden Rüstemli, "Rusya, Ermenilere silah veriyor. Fransa da soykırım yok diyenlere ceza veriyor. Bu konuya yabancı 3 devlet bu sorunu nasıl çözecek?" diye sordu.

Konuyla ilgili olarak çok fazla çalışılması gerektiğini vurgulayan Rüstemli, "Tam 10 yıllar boyu cevap vermedik. Bir kitap ortaya koymadık. Sorunun çözümü için karşı tarafa arşivlerinizi açın dediğimiz zaman ise istemiyorlar. Kitaplara bakalım diyoruz, yok. Osmanlı zamanında 3 kıtada daha sonra büyük önder Atatürk tarafından devlet kuruldu. Türkiye’yi paramparça etmek istiyorlar. Bunu her bir Türk’ün bilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Rüstemli, “Çin, Rus ve Balkan Savaşları olmasa dünya genelinde 600 milyon Türk’ün olacaktı şu an ise 300 milyon Türk yaşıyor. Türkiye’ye farklı oyunlar oynanıyor. Kıbrıs Meselesi ile Ermenistan Soykırımı’nın da bunlar arasında yer alıyor” dedi. Rüstemli, konuşmasını şiir okuyarak bitirdi. Rüstemli’den sonra seminerde Prof. Dr. Çetin Elmas yönetiminde Prof. Dr. Hasan Tunç, Prof. Dr. Necdet Hayta, Dr. Tenzile Rüstemli ve Feraset Gurbanlı konuşma yaptı.
Yorum Yazın