TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Erzurum'da polis kurşunuyla ölen gencin davası başladı

Erzurum’da 16 Temmuz 2014 tarihinde yola çıkan ineğe çarparak telef eden sürücüyü bıçaklayıp linç etmeye çalışan grubun dağılması için ateş açtığı iddia edilen nöbetçi trafik polisin tabancasından çıkan kurşunla 1 kişinin öldüğü olayla ilgili mahkeme görülmeye başlandı.
Erzurum'da polis kurşunuyla ölen gencin davası başladı
ERZURUM / İHA - Olay, 16 Temmuz 2014 tarihinde saat 21.30 sıralarında Erzurum’un Palandöken ilçesi Bölge Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü önünde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum istikametinden Pasinler istikametine giden E.A. idaresindeki otomobil, karanlıkta yola aniden çıkan ineğe çarptı. İnek telef olurken sürücü E.A., aracından inerek telef olan ineğin yanına gitti. Bu sırada ineğin telef olduğunu gören çoban kardeşler Furkan Çavuş ve abisi İbrahim Çavuş, sürücü E. A.’ya saldırdı. Saldırıyı gören çoban kardeşlerin yakınları da hemen koşarak olay yerine geldi ve sürücüyü linç etmek istedi. Bu sırada olayı gören Bölge Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü nöbetçisi polis memurları linç edilmek istenen sürücüyü kurtarmaya çalıştı. Yaşanan arbedede sürücü E.A., göğsünün alt kısmından bıçaklandı. Sürücüyü resmi polis otosuna bindiren polisler hareket etmek isterlerken 10’a yakın kalabalık, ekip otosuna saldırarak aracın camlarını kırdı. Bunun üzerine havaya ateş açan polis memuruna da bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. İddiaya göre, polis memurunun tabancasıyla ateş açması üzerine çoban kardeşlerden Furkan Çavuş karın boşluğundan, İbrahim Çavuş ise bacağından yaralandı. Takviye ekiplerin müdahalesiyle olay sonlandırılırken, yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Furkan Çavuş, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay sonrası polis memuru İ.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis memuru 1 hafta cezaevinde kaldıktan sonra bir üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili ilk mahkeme 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Polis memuru İ.B., ’kastın aşılması suretiyle adam öldürme’ suçundan hakim karşısına çıktı. Meşru savunma nedeniyle İ.B. hakkında Cumhuriyet Savcısı ceza istemedi. Savcı, şayet verilecek olursa da 6 yıl 8 aydan, 13 yıl 4 aya kadar ceza verilmesi gerektiğini bildirdi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
Yorum Yazın