TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Eşek Adası’na yüzme etkinliğine jandarma engeli

Ege Denizi’nde yer alan Türk adalarına sahip çıkılmasına amacıyla Vatan Partisi (VP) Didim İlçe Teşkilatı’nın öncülüğünde düzenlenen yüzme etkinliği, jandarmanın izin vermemesi nedeniyle ertelendi.
Eşek Adası’na yüzme etkinliğine jandarma engeli
AYDIN / İHA - VP Didim İlçe Teşkilatı’nın öncülüğünde düzenlenen ve Turan Ocakları’nın da destek verdiği yüzme etkinliğinde milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’nun Eşek Adası’na yüzerek geçmesi planlanmıştı.

Bugün saat 10.30’da Taşburun’daki balıkçı barınağı önünde gelen VP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Adayı Hasan Atila Uğur, emekli Albay Semih Egesoy, VP Didim İlçe Başkanı Bülent Boyer ile partililer jandarma engeliyle karşılaştı. Jandarmanın kapattığı yolda bir süre bekleyen partililer, milli yüzücü Alper Sunaçoğlu’nun jandarma yetkilileriyle konuşmasından da sonuç alamadı. Jandarma yetkilileri havanın bozma ihtimaline karşı mülki makamların bu şekilde bir karar aldığını, VP Genel Başkan Yardımcısı Uğur’a iletti. Uğur ve beraberindekiler yetkilerle tokalaşıp olay yerinden ayrıldı.

Etkinliğin ertelendiğini açıklayan Hasan Atila Uğur, “Adalarımız işgal altındadır. Ecdadımızın bize bıraktığı ve emanet ettiği Türk toprakları Yunan, AB ve Emperyalistler tarafından işgal edilmiştir. Biz bu işgale ’dur’ diyebilmek için Türk’ün sesini bütün dünyaya duyurabilmek için bugün burada toplandık. Ancak gördüğünüz gibi mülki makamlardan alınmış bir emir gereği burada bu etkinliğin yapılmasına ve başlamasına izin verilmedi. Jandarma kendisine mülki makamlardan verilen emir neticesinde görevini yapıyor. O arkadaşlarımıza söyleyecek bir şey yok. Ancak bugün burada haklı ve anayasal Türk’e yakışır şekilde protesto eylemimizi engelleme cüretinde bulunan mülki makamlar hakkında biz şimdi tutanak tutacağız. Biz hangi makam bu emri verdiyse bunun tutanağını tutacağız ve suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Yüzmek istediği adanın 570 yıldan beri Türk insanına ait olan bir toprak olduğunu kaydeden milli yüzücü Alper Sunaçoğlu da, "Kendi toprağımızdır. Ankara İstanbul neyse şu an yüzeceğim ada oydu. Lakin Yunan askerinin engelinden evvel Türk askerinin engeliyle karşılaşmış bulunmaktayız. Bizim derdimiz bu adaların sonuna kadar takip edip sahibi olduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Yorum Yazın