TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Eşinin cenazesini beklerken çifte mutluluk geldi

Muş’ta geçirdiği trafik kazası sonucu ölümü beklenen hamile kadın, Elazığ’da kaldırıldığı hastanede 45 gün sonra gözlerini açtı, 85 gün süren yoğun bakım tedavisi ile hayata tutundu. Anne iyileşti alınması beklenen bebeği de sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Muş’tan Elazığ’a gelirken eşinin cenazesini alıp gideceği günü düşündüğünü anlatan baba, eşinin sağlığına kavuşması ve oğlunun da sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesiyle birlikte kendileri için yeni bir hayatın başladığını söyledi.
Eşinin cenazesini beklerken çifte mutluluk geldi
Muş’ta geçirdiği trafik kazası sonucu ölümü beklenen hamile kadın, Elazığ’da kaldırıldığı hastanede 45 gün sonra gözlerini açtı, 85 gün süren yoğun bakım tedavisi ile hayata tutundu. Anne iyileşti alınması beklenen bebeği de sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Muş’tan Elazığ’a gelirken eşinin cenazesini alıp gideceği günü düşündüğünü anlatan baba, eşinin sağlığına kavuşması ve oğlunun da sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesiyle birlikte kendileri için yeni bir hayatın başladığını söyledi.
Muş’ta ikamet eden 32 yaşındaki İrfan ile 28 yaşındaki eşi Özlem Uçar, ikinci çocuklarını beklerken talihsiz bir kaza yaşadı. 1 yıl önce anne Özlem Uçar, 3 aylık hamileyken kontrol için hastaneye gitmek üzere minibüse bindi. Hastanenin önünde duran minibüsten inmek isteyen anne Uçar, aracın aniden hareket etmesi sonucu dengesini kaybederek aşağı düştü. Başını kaldırıma çarpan ve vücudundan darbe alan anne Uçar, hemen hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalesi Muş’ta yapılan hamile kadının ailesine doktorlar, ’Yaşama umudu yok denecek kadar az, her an kaybedebiliriz ama Allah’tan umut kesilmez’ diyerek imkanları daha iyi olan bir hastaneye sevk etme kararı aldı. Şuuru kapalı olan hamile kadın, hemen Elazığ’da bulunan Medical Park Hastanesi’ne gönderildi. Önceden hastanın durumu ile ilgili bilgi alan doktorlar, yaralı anne gelirken tüm hazırlıkları yaptı.
ANNE VE BEBEĞİ HAYATA TUTUNDU
Hastaneye gelir gelmez ameliyata alınan anne Uçar, kafasında bulunan 3 kırık nedeniyle operasyon geçirdi ve 45 gün hiç uyanmadı. Günlerce uyanmayan annenin hayati tehlikesinin artması nedeniyle bebeğinin bir kaç defa alınması düşünüldü. Ancak 45. gün uyanan ve 85 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata tutunan annenin bebeğinin alınmasından vazgeçildi. Yürümeyi ve konuşmayı tekrardan öğrenen, yaşadıkları ile hastanede geçirdiği zamanı hatırlamayan anne, taburcu olduktan 3 ay sonra doktorunun adını koyduğu ‘Muhammet Salih’ isimli bebeklerini dünyaya getirdi. 7 aylık olan Muhammet Salih ile yeni bir hayata başlayan anne Özlem Uçar, kendisinin hiçbir şey hatırlamadığını oğlu ile birlikte yaşama tutundukları için çok mutlu olduğunu söyledi.
"CENAZEMİZİ ALMAYI BEKLİYORDUK"
Yaşananları anlatan baba İrfan Uçar ise, eşinin cenazesini beklerken çifte mutlulukla karşılaştığını söyledi. İrfan Uçar, “Eşim 3 aylık hamileydi normal kontrole gitmek için minibüse biniyor. Hastane önünde minibüsten indiği sırada araç hareket ediyor. O sırada bir ayağı minibüste, diğeri yerde olduğu için kafa üstü düşüyor, başını kaldırım taşına çarpması sonucu kafatasında 3 farklı kırık oluşuyor. İlk müdahaleyi Muş’ta hastanede yapıyorlar ve durumu çok kritik olduğu için Elazığ’a sevk ediyorlar" dedi.
Muş’tan Elazığ’a gelirken eşinin yüzde 1 bile yaşama umudunun olmadığını belirten baba Uçar, “Biz ölümü bile kabullenmiştik. Elazığ’a hastaneye geldik 45 gün hiç gözünü açmadı. Her şeyi kabul edip, bugün yarın cenazemizi almayı bekliyorduk. 45 gün sonra uyandı, zamanla kendine gelmeye başladı. Bir kez daha fenalaştı, yoğun bakıma yattı, toplamda 85 gün orada kaldı. Aynı yeni doğan bir çocuk gibiydi. Doktorlarımız da, eşime yeniden konuşma, yürüme dahil her şeyi sıfırdan öğretmemiz gerektiğini anlattı” şeklinde konuştu.
"OĞLUMUZUN ADINI DOKTORUMUZ KOYSUN İSTEDİK"
Eşinin durumumun ciddiyeti nedeniyle bebeğin alınmasının bir kaç defa düşünüldüğü, ancak doktorların vaz geçtiğini ifade eden Baba Uçar, “Allah yüzümüze güldü ve doktorlarımız da çok çabaladı, eşim sağlığına kavuştu. Oğlumuz da sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Hastanede tüm doktorlar ilgilendi ama Doktor Güneri beyin bizde yeri ayrı oldu. Bir gece doktor Güneri Bey’i rüyamda gördüm. Rüyada Güneri Hoca oğlunun ismini ben koyacağım dedi. Uyanınca rüya aklıma geldi doktorun yanında gittim ve rüyamı anlatıp oğluma adının kendisinin koymasını istedim. O da oğlumuza Muhammet Salih ismini verdi. Ondan sonra yeni bir yuvamız oldu. Bebeğimizde bir sıkıntı olmadı. Eşimde biraz sıkıntı yaşadık. Yürümesinde sorun yaşadı. Şuanda kolunda problem var. Platin de takılmıyor, fizik tedaviye başlayacağız. Bu duruma da şükür ediyoruz” diye konuştu.
Medical Park Elazığ Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman Dr. Güneri Atalan ise, "28 yaşındaki hastamız Özlem Uçar, Muş’tan araçtan düşme sonucu sevkli olarak hastanemize geldi. Şuuru kapalı olan hastamızı acilen ameliyata aldık. 45 gün boyunca şuuru kapalıydı, uyanmadı. 3 aylık hamile olduğu için bebeği bir kaç defa almak istedik ancak 45 günden sonra kendine gelmeye başlayınca bebeği almaktan vazgeçtik. Çok dikkatli bir tedavi uyguladık yaklaşık 85-90 gün yoğun bakımda kaldı. Hayati tehlikeyi atlatan anne ve bebeği yoğun bakımdan çıkartıp bir süre serviste takip ettikten sonra taburcu ettik. Uçar çiftinin çocukları sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Baba da benim yanıma gelerek, beni rüyasında gördüğünü ve oğlunun adını koymamı istedi. Ben de oğluna Muhammet Salih ismini verdim" dedi.
Yorum Yazın