TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Eski AB Bakanı Egemen Bağış Siirt'e geldi

Kurtalan Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere Siirt’te gelen AB eski Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin Başbakan Erdoğan’ı, yüzde 56,6 oyla Cumhurbaşkanı olarak seçeceğini söyledi.
Eski AB Bakanı Egemen Bağış Siirt'e geldi
SİİRT / İHA - Bağış yaptığı açıklamada, “17 Aralık ile 25 Aralık darbe girişimiyle bu ülkede sizin seçtiğiniz demokratik yollarla iktidara gelmiş bir iktidarı gayri demokratik bir yöntemle, bir çetenin girişimleriyle yabancı güçlerin piyonu haline gelmiş paralel yapıyla indirmeye çalıştılar.

Ama milletimiz hiçbir zaman bu oyuna boyun eğmedi, gelmeyecek. Türkiye’nin üzerine oynanan oyunların bir senaryosu 10 Ağustos’ta hazırlanmaya başlandı. Hiçbir konuda bir araya gelmeyen Türkiye muhalefet partileri kendi aralarında bir anda hiç kimsenin tanımadığı bir aday üzerinde uzlaştığını söyleyerek Türkiye üzerinde yeni bir oyun oynamak istediler. Ama vatandaş ne diyor, 'ekmek elde su gölden' dönemi bitti. ‘Adalet için Tayyip Erdoğan, özgürlük için Tayyip Erdoğan, barış için, kalkınma için, çözüm için Tayyip Erdoğan’ diyor” dedi.

Bağış, Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, “Türkiye’nin Mısır, Irak ve Suriye olmaması için Filistin gibi olmaması için Türkiye üzerinde oyun oynayan faiz lobisi ve dış güçlerin Türkiye’yi çantada keklik gören bir takım ülkelerin ve onların uzantılarının, ekonomik güçlerin oyunun bozmak için Siirtli kardeşlerim 10 Ağustos'ta bu oyunu bozacaktır. Siirt’e yakışan Türkiye’nin demokrasi tarihinde adını altın harflerle ikinci defa yazdırmak olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan Siirt’in yabancısı değil, Siirt’in damadı ve eniştesidir. Siirt’te okuduğu bir şiir yüzünden hapis yatmış ve yüzde 86 oyla başbakanlığa taşımış bir şehirdir. Şimdiden Siirt’e 10 Ağustos seçimlerinde Sayın Başbakanımızı Türkiye’nin en yüksek oyu ile Çankaya’ya taşımak yakışır. Türkiye genelinde hakkı yüzde 80’dir ama manevi açısından herkese bir mesaj vermek açısından Türkiye geneli yüzde 56,6 oy oranıyla ilk turda seçilecektir” diye konuştu.

“BEYAZ TÜRKLERİN SELAHATTİN SEVGİSİ NEREDEN GELİYOR?”
Siirtli iş adamı Ethem Sancak ise, 15 yıl önce Kürt'üm diyen insanların 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, bu imkanı ve olanağı sağlayan Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur politikası olduğunu söyledi.

Sancak, “Emin olun şu anki siyasal ortam ve tablo Selahattin’in Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmasına imkan ve müsaade etseydi. Yüzde yarım bile olsa ben bu kürsüye çıkıp Selahattin’e oy vermeyin demezdim. Ama siz de biliyorsunuz bu gayri mümkün bir sonuç değil. Selahattin (Selahattin Demirtaş) alacağı oylar yüz elli yıllık zulmün restorasyonu için kullanılacaktır. Batıdaki beyaz Türklerin ve düne kadar Kürtlere düşmanlık eden kesimlerin ve medyasının Selahattin sevgisi bundan kaynaklanıyor. Umut ediyorum sevgili Selahattin de bunun farkındadır” dedi.

Egemen Bağış, AK Parti İl başkanı Fevzi Sevgili, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, İş adamı Ethem Sancak, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay ve kalabalık partili ve davetlinin katıldığı iftar yemeği okunan duanın ardından sona erdi.

Davetliler daha sonra Atatürk çay bahçesinde halkla bir araya gelerek sohbet etti. Bağış ve beraberindekiler daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya katılacak. Sahur programına da katılacak olan heyet, ardından Siirt’ten ayrılacak.
Yorum Yazın