• Asayiş

Eskişehir'de su borusu patladı yollar göle döndü

Eskişehir’de çevreyolundan geçen su borusunun patlaması sonucu sokaklar göle dönerken, bazı evleri su bastı.
Eskişehir'de su borusu patladı yollar göle döndü
ESKİŞEHİR / İHA - Edinilen bilgiye göre Bahçelievler Mahallesi Şimşek Sokak ile çevreyolu Eskişehir-Ankara istikameti kesişiminden geçen su borusunun patlamasıyla civardaki sokak ve caddeler adeta göle döndü.

Su baskınının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) ekiplerinin yanı sıra, trafik güvenliğini kontrol altına almak için trafik polisleri de çevrede önlem aldı. Bir süre trafiğe kapatılan çevre yolu suyun azalması ile kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Borunun patladığı bölgeye en yakın oturan ve eşinin yemek yapmak için mutfağa girdiği sırada evinin su bastığını ve odalarının tamamının kullanılmaz hale geldiğini fark eden Yaşar Günaydın, mağduriyetini dile getirdi. Yetkililere ulaşamadığını iddia ederek duruma tepki gösteren Günaydın, “Ana arterdeki suyun patlaması sonucu basınçtan dolayı yandaki duvarı da patlatmış, olan biten su direk içeri girmiş. ESKİ’nin geç gelmesi, olaya geç müdahale etmesinden dolayı yarım saat içerisinde ev bu halde oldu. Bir yarım saat daha sürse burada Allah bilir suyun içinde boğulacaktık. Biz evin içindeyken tesadüfen hanım yemek ateşteyken ona bakmaya diye gidiyor, suyun aldığını fark ediyor. 5 dakikada oldu zaten bu kadar su, 5 dakikada bu hale geldik. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz. ESKİ’den arkadaşlar geldi ’pompamız olmuyor’ diyor, ’vidanjör çağıracağız’ diyor. Bu saatten sonra vidanjör çağırsa bana ne fayda? Bunun bir şekilde önleminin alınması gerekir. Biz bildirdik oradaki arkadaşlara. Kış günü mağduriyetimizi kime dile getireceğiz? Haydi eşyasını zararını da geçtik, bu rezilliği ne yapacağız? Yani biz kime anlatacağız derdimizi sıkıntı orada. Gelen, ’pompa yok’ dedi, sonuçta bildirdik biz su bastığını ona göre tesisatla gelinmesi gerekirdi” dedi.

ESKİ ekiplerinin suyu kesmesinden sonra bölgeye gelen vidanjörler yardımıyla sokak ve caddelerdeki sular tahliye edildi.
Yorum Yazın