TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Eskişehirspor’da altyapı çalışmaları

Eskişehirspor’un Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Akpınar ve Altyapı Koordinatörü Kamuran Yavuz, altyapıda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Eskişehirspor’da altyapı çalışmaları
ESKİŞEHİR / İHA - Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Akpınar, altyapı çalışmaları hakkındaki bilgilendirme toplantılarını belirli periyotlarda tekrarlayacaklarını söyledi. Akpınar, "2 yıldır altyapımız için yaptığımız çalışmalarda belirli noktalara geldik. Bu hem idari açıdan hem de teknik açıdan oluştu. Çalışmalarımızın en başında yaş gruplarını toparlayarak bir düzene soktuk. Eğitim kadromuzu yeniledik ve onların eğitimini de gerçekleştirdik. Fiziki yapı olarak da yenilemelerimiz son hızıyla devam ediyor. Yenilenmiş dershanelerimiz ve yatakhanelerimizin açılışını haftaya sizlerle birlikte yapacağız. Kanlıkavak tesislerimizi de elden geçirmek için planlamalara başladık. Bu çalışmalarımızın bu seviyeye gelmesinde en büyük destek Kulüp Başkanımız Mesut Hoşcan ve Yönetim Kurulu üyelerimizden gelmiştir. Onların inancı ve desteği ile yakın zamanda meyveleri toplayacağız. Ayrıca üniversitenin kaynaklarından faydalanmamızı sağlayan, tüm olanakları bize açan Yaşar Hoşcan hocamız da en büyük destekçilerimizdendir" dedi.

YAVUZ: "ALTYAPI UZUN SOLUKLU BİR PROJE"
Altyapı Koordinatörü Kamuran Yavuz ise, altyapının uzun soluklu bir proje olduğunu ifade ederek, “Tüm dünyada altyapı meyveleri ortalama 10 yılda alınır. Biz ilk olarak bu süreci bilimsel ve uygulamalı çözümlerle daha da kısaltarak 5 yıla indirmeyi planladık. 2 yıl içerisinde ciddi şekilde sonuç almayı, bu çalışmaların meyvelerini kulübümüze kazandırmayı planlıyoruz. 2018 yılından itibaren de takımın yüzde 30'unun altyapıdan gelen futbolculardan oluşmasını istiyoruz. Bu amacımı ve hedefimi göreve başladığım ilk gün söylemiştim ve bu hedefe odaklı çalışıyoruz” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ DE ALTYAPI HOCALARIMIZIN EĞİTİLMESİYDİ”
Üzerinde çalıştığımız en önemli konulardan biri de, altyapı hocalarımızın yani eğitimcilerimizin eğitilmesi olduğunu vurgulayan Yavuz, "Çünkü Türkiye'nin hemen hemen bütün altyapılarında çocuklara sadece antrenman yaptırılıyor, eğitilmiyorlar. Bu yüzden kendi hocalarımızı eğitime alarak şu anda onları Türkiye'nin neresine giderse gitsinler çok iyi birer altyapı eğitimcileri olarak görev alabilecekleri seviyeye getirdik. Ben de bu eğitimleri dünyanın en iyi hocalarından almıştım. Hem başkanımız hem de yönetim kurulumuzun inancı ve destekleriyle mutlu bir ortamda çalışıyoruz. Ama yeri geliyor bazı yerlerde haksız şekilde eleştiriliyoruz. Kamuran Yavuz bu işten ne anlar seviyesine gelen sözler duyuyoruz. Bu tür eleştirilerin belli bir seviyede kalması lazım. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA DÜNYA STANDARTLARINDA TESTLER YAPILMAYA BAŞLANDI”
Yavuz, dünya standartlarında tesisler yapılmaya başlandığını belirterek, "Çocuklarımıza, Türkiye'de neredeyse hiç bir yerde olmayan şekilde üniversitenin imkanlarıyla dünya standartlarında testler yapılmaya başlandı. Yaşar Hoşcan hocamızın bunda emeği çok, ayrıca Skibbe Hocamızın altyapıya ve gençlere bakışı bizim için çok büyük avantaj, A takımla birlikte yapılan Altyapı Yetenek Entegrasyonu çalışmalarının sayısını arttırmaya karar verdik. Çocuklarımızın futbol yanında sosyal ve kültürel eğitimleri de gurur duyacağımız işlerin başında geliyor. Camiamıza söyleyebilirim ki 1-2 yıl içerisinde altyapı çalışmalarımızın mahsullerini ciddi bir şekilde alacağız" dedi.
Yorum Yazın