TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Eskişehirsporlu futbolcular da uyuşturucuya dikkat çekti

Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin madde bağımlılığına karşı geliştirdiği Bir şey Olmaz Deme projesine Eskişehirspor futbolcuları da destek verdi.
Eskişehirsporlu futbolcular da uyuşturucuya dikkat çekti
ESKİŞEHİR / İHA - Madde bağımlılığı, bedensel ve ruhsal alanda ortaya çıkan, toplumsal sorunlarla beraber düşünüldüğünde çağımızın en önemli sağlık sorunu olmaya aday hastalıklardan birisidir.

Bu gerek toplumun her kesimini ilgilendirmesi gerekse bir toplumdan diğerine sınır tanımaz yaygınlığı nedeniyle her geçen gün daha da büyük anlam taşıyor. Çünkü sorun, yalnızca madde kullanan bireyi değil o bireyin içine doğduğu aileyi, ailenin parçası olduğu toplumu ve giderek toplumdaki kültürel yapı özelliklerinden ekonomik işleyişe kadar geniş bir alanı etkilemektedir. Eskişehirsporlu oyuncular da madde bağımlılığına karşı duyarsız kalmadılar. Futbolcular da son dönemlerde artan madde bağımlılığına destek olmak için Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin gerçekleştirdiği projeye destek oldu. “Bir Şey Olmaz Deme” isimli proje kapsamında hazırlanan kamu spotunda rol alan futbolcular, gençlerde ve toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalışarak onları kötü alışkanlıklara karşı uyardılar.

Odunpazarı Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Kumru, Gençlik Meclisi birçok alanda projeler yaptığını ve çok önemsedikleri madde bağımlılığı ile ilgili de bir proje çalışmasında bulunduklarını söyledi. Gençler adına bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir proje ürettiklerini aktaran Kumru, projenin yerel değil ulusal anlamda olması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Kumru, “Bu projenin ulusal anlamda olması gerektiğini düşündük ve ilk ayağımızı Eskişehirsporlu sporcularla röportaj yaparak gerçekleştirmeyi düşündük. Bütün kent konseylerinin bu tür projelere imza atması gerekiyor. Biz de bu anlamda önemli bir projeye imza attık diye düşünüyorum” dedi.

“FUTBOLCULARIMIZI KULLANARAK MESAJLAR VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Kumru, hazırladıkları kamu spotunda önemli isimleri kullanmaya çalıştıklarını vurguladı. Futbolcuların Eskişehir’de sevilen kişiler olduğunu anlatan Kumru, ”Eskişehir’de özellikle futbolcular çok sevilen kişiler olduğu için futbolcuları kullanarak mesajlar vermeye çalışıyoruz. Mesajlarımızı arkadaşlarımız aldılar. Yakında Eskişehir’e ve ulusal anlamda göstereceğiz. Okullarda, mahalle meclislerimizde göstereceğiz. Bu da Eskişehir çapında yayılacak. Öncelikle sosyal medya üzerinden yayınlayacağız. Sonra bunun görsel çalışmaları da olacak. Billboardlar, el broşürü çalışmaları olacak. Zamanla bütün Türkiye’ye yaygınlaştıracağız. Odunpazarı kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyi Platformu Genel Sekreterliği yapıyor. 120 tane kent konseyine bir örnek proje olmuş olacak. Bunu elimizden geldiğince yaygınlaştırmaya çalışacağız” diye konuştu.

"AMACIMIZ MADDE BAĞIMLILARIYLA İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"
Bireysel duyarlılığı toplumsal duyarlılığa çevirmek için uğraştıklarını söyleyen Odunpazarı Gençlik Konseyi Eş Başkanı Hande Özder ise, gençlerin sorunlarında kendilerine çok fazla iş düştüğünü bildirdi. Gençlerin sorunlarında yine gençlerin rol alması gerektiğini düşündüklerini aktaran Özder, bu yüzden bir araya gelerek böyle bir proje oluşturduklarını belirtti. Eskişehirsporlu futbolculardan destek aldıklarını sözlerine ekleyen Özder konuşmasına şöyle devam etti:
“Eskişehir’de büyük bir genç kitlesi Eskişehirspor oyuncularını idol olarak görüyor. Bu yüzden destek istedik ve severek kabul ettiler. Bu bir kamu spotu. Madde bağımlılarıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla başladık bu işe. Sadece Eskişehir değil, tüm ülkede büyük bir sorun madde bağımlılığı. Çünkü bu sadece gençleri değil aileleri ve toplumları da etkileyen bir problem. Bu yüzden de kamu spotu oluşturduk. Kamu spotu yapmamızın sebebi de sosyal medya aracılığıyla daha hızlı yayılmak ve daha büyük kitlelere ulaşmak.”

"PROJEMİZİ KABUL EDİLİR KİŞİLERLE BERABER YAPMAMIZ DAHA BÜYÜK BİR ALGI İÇİN"
“Bir Şey Olmaz Deme” projesinde Gençlik Merkezi olarak 8 kişilik bir ekiple çalıştıklarını vurgulayan Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik Merkezi Eş Başkanı Kerim Tulgar ise, “2 aydır projemiz üzerinde çalışıyoruz. Projemizi Eskişehirspor ile birlikte yapmamızın amacı, toplum tarafından göz önünde bulunan ve kabul edilir kişilerle beraber yapmamız daha büyük bir algı oluşmasını sağlamak içindi. Projemizi nisan ayının ortaları gibi yayınlamayı düşünüyoruz. Öncelikle sosyal medyada daha sonrasında da yerel ve ulusal kanallarda yayınlanması için girişimlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın