TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Yerel

Esnaf borçlarına yapılandırma fırsatı

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, 6552 sayılı Torba Kanun kapsamında esnaf ve sanatkarların borçlarını yapılandırma fırsatını kaçırmamaları gerektiğini belirtti.
Esnaf borçlarına yapılandırma fırsatı
EDİRNE / İHA - Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ, 6552 sayılı Kanun ile esnaf ve sanatkarlara ilgili borçlarını yapılandırma hakkı getirildiğini anımsatarak, "Esnaf ve sanatkarlarımızın maliye, SGK ve oda borçları gibi hususlarda yaşadıkları sıkıntıları Konfederasyonumuzda sık sık dile getiriyorduk. Yapılan çalışmalar neticesinde hükümetimizce hazırlanan 6552 sayılı Kanun ile esnaf sanatkarlarımıza ilgili borçları yapılandırma hakkı getirilmiştir. Özellikle esnaf ve sanatkarlarımızın kayıtlı oldukları meslek odalarına olan borçlarını yapılandırmaları hususunda odalarımıza başvuru yapmaları gerekmektedir. Kasım ayı sonuna kadar yazılı olarak yapılacak başvuru ile esnaflarımızın borcu ESBİS sistemi üzerinde yapılandırılacaktır" dedi.

Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ, 6552 sayılı Torba Kanun kapsamında yapılandırma yapmayan esnafın, önemli bir fırsatı kaçıracağının altını çizdi.
Yorum Yazın