TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Magazin

Eurovision'da torpil döndü

Aşkın N Hali adlı albümünü kısa bir süre müzik marketlere sunan Nükhet Duru, yeni albümünü ve müzik dünyasına ait fikirlerini Uçan Kuş TV’de Michael Kuyucu’ya anlattı.
Eurovision'da torpil döndü
Nükhet Duru hayatında ilk kez nostaljik şarkılardan oluşan bir albüm hazırladığını söyledi.  Nükhet Duru, Uçan Kuş TV’de Eurovision’dan popüler müziğe kadar her konuda özel açıklamalar da bulundu.

Duru bu “Aşkın N Hali” adlı albümünün ikincisini de yayınlamayı planladığını söyledi. Nükhet Duru, Türkiye'nin 2016 yılında isveç'te yapılacak Eurovision Şarkı Yarışmasına katılması gerektigini söylerken geçmişte yaşanan torpiller yüzünden kendisini Türkiye Elemelerini geçemedigini ve ülkemizi Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil edemedigini söyled.
 
İsveç’e Gitmeliyiz
Michael Kuyucu, Nükhet Duru’ya defalarca Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finallerine katıldığını ama Türkiye’yi Eurovisionda temsil edememesi hakkındaki görüşünü sordu. Nükhet Duru “Kısmet olmadı benim Avrupa’ya gitmem. “Melankoli – Anılar – İstanbul İstanbul” gibi klasiklerimde Eurovision aday şarkılarıydı” dedi. Michael Kuyucu bunun üzerine 2016 yılında İsveç’te yapılacak Eurovision Şarkı Yarışmasına sizce Türkiye gitmeli mi sorusunu sordu. Bunun üzerine Nükhet Duru: “Bence gitmeliyiz, çünkü Eurovision artık anlaşıldı. Beni o dönem Allah korudu diyorum. Çünkü o dönem Türkiye’nin dünyadaki konumu öyle zordaydı ki müziğimizde öyle etkilenerek geri dönüyordu. Eurovision’da beklenen dereceği almayan sanatçıyı da giyotine yolluyorlardı. Ajda Pekkan gibi büyük bir şarkıcı üç dört yıl kendine gelememişti. Bu yüzden ben orada korunduğumu düşünüyorum, çok güveniyordum kendime mutlaka Eurovision’da bir etki yaratırdım. Türkiye’nin konumu değişti şimdi. Şimdi Türkiye Eurovision’a gitmeli, biz seneye İsveç’e gidip, turistik gelirlerimizi arttıracak Türkiye’nin güzel görüntüleriyle hoş bir şarkıya ülkemizi temsil edebiliriz.
 
Bizi Anlatan Bir Şarkı ile Gitmeliyiz
Nükhet Duru, Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışmasına özenti bir şarkı ile katılmaması gerektiğini şu sözlerle vurguladı:  “Bizi anlatan bir şarkı ile gitmeliyiz. Türkiye özel bir mozaik. Anglosakson bir beste ile gittiğimizde mesela, biz değiliz. Orası bir tanıtım yeri. Müziğin kaynaştığı ülkelerin kaynaştığı bir yer orası. Benim hep savunduğum dünya normlarına içsel soslarımızı koymaktı müziğe. O zaman farklı olabiliriz.”

Torpil Döndü  Eurovision’a Gidemedim
Nükhet Duru özellikle “İstanbul” adlı şarkı ile Eurovisıon’da Türkiye’yi temsil etmeyi çok beklediğini ama torpil yüzünden o dönem yapılan Türkiye elemelerinde dereceye giremediğini söyledi. Nükhet Duru:  “İstanbul İstanbul” adlı şarkıda teknik bir sorun oldu ama o malum, torpil döndü gidemedim o sene. Kırıldım annem bana “her şeyin bir neden kızım” dedi. ‘Gitmediysen bir sebebi vardır’ dedi bende rahatladım.” dedi
Yorum Yazın