TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Evleri cephanelik, zanlılar suç makinesi

Adana’da, bir kişiyi silahla yaralayıp kaçan zanlıların saklandıkları evde, 1 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 savunma tipi el bombası, 2 otomatik tüfek, 2 pompalı tüfek, 2 tabanca, 2 çelik yelek, tabanca ve tüfeklere ait çok sayıda fişek çıkan 8 zanlının 60 ayrı suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.
Evleri cephanelik, zanlılar suç makinesi
ADANA / İHA - Olay, Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Enver Şendur uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Vücuduna 5 kurşun isabet eden Şendur yoğun bakıma alındı. Bu arada, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri zanlıları yakalamak için operasyon başlattı. Yapılan operasyon sırasında polis, olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen Süleyman T. (32), kardeşi İdris T. (33), Mesut T. (30) ile arkadaşları Ümit A. (22), İslam O. (22), Süleyman Y. (30), Ayhan T. (32) ile Hasan D. (23) Ova mahallesinde saklandıkları evde yakalandı. Evde yapılan aramada, 1 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 savunma tipi el bombası, 2 otomatik tüfek, 2 pompalı tüfek, 2 tabanca, 2 çelik yelek, tabanca ve tüfeklere ait çok sayıda fişek ele geçirdi. Zanlılar emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlıların ifadesini alan savcı 8 zanlıyı da tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, zanlılardan Süleyman T., kardeşi İdris T., Mesut T. ile arkadaşları Ümit A., İslam O.’yu, bu olaydan dolayı tutuklayarak cezaevine gönderdi. Hakim, Süleyman Y., Ayhan T. ile Hasan D.’yi adli kontrol yöntemiyle tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Ancak Süleyman Y.’nin uyuşturucu, hırsızlık ve yaralama gibi 11 ayrı suçtan 9 yıl 10 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğundan cezaevine gönderildi. Ayhan T. yaralama suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası aldığı için cezaevine gönderildi.

Zanlılardan Süleyman T.’nin hırsızlık, adam yaralama gibi suçlardan 20, İdris T.’nin yine benzer suçlardan 10, Mesut T.’nin 9, Ümit A.’nın 1, İslam O.’nun 2, Süleyman Y.’nin 11, Ayhan T.’nin 1 ve Hasan D.’nin 8 olmak üzere 60 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.
Yorum Yazın