TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Fedakar anne oğlunu sırtında okula taşıyor

Kars’ta ayakları tutmayan 9 yaşındaki oğlunu 4 yıldır kucağında okula taşıyan anne, çocuğunun tedavi ettirilmesi için yetkililerden yardım istiyor.
Fedakar anne oğlunu sırtında okula taşıyor
KARS / İHA - Kars’ın Susuz ilçesine bağlı Harmanlı köyünde ikamet eden ve eşi İstanbul’da inşaat işçisi olan 3 çocuk annesi Pınar Günana, bacaklarında ‘kas gerilmesi’ olan ve yürümekte zorluk çeken 9 yaşındaki oğlu İrfan Günana’yı 4 yıldır kucağından kar, yağmur, kış, soğuk demeden kucağında okula götürüp getiriyor.

Bacaklarında sıkıntı olduğu için yürüyemeyen İrfan Günana, ilkokul 3’ncü sınıf öğrencisi, derslerinde başarılı olan, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından çok sevilen İrfan Günana, arkadaşları gibi koşup oynayamadığı için zaman zaman ders aralarında sırasında oturarak ağlıyor. Okulda ihtiyaçlarını da öğretmenlerinin karşıladığı İrfan Günana, arkadaşları gibi koşup oynamak istiyor. Günana, yetkililerden kendisine yardımcı olarak tedavisinin yaptırılmasını istiyor.

İrfan Günana’nın çok başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden sınıf öğretmeni kader Akyol, “Arkadaşlarıyla çok uyumlu, çok iyi bir öğrenci, çok sevdiğim bir öğrencim. Ama teneffüslerde istediği kadar dolaşamıyor. Dersleri gayet iyi başarılı. Mesela ilk başlarda birazcık güçlük çekiyordu. Ama şimdi gayet iyi. Tek sıkıntımız onun diğer arkadaşları gibi serbest dolaşması, oynaması, özgür dolaşması” dedi.

Çocuğunu eksi 20 derece soğukta kara bata, çıka oğlu okula kucağında götüren vefakar anne Pınar Günana, çocuğunu tedavi ettirmek istediğini söyledi.

Pınar Günana, “Her gün 1 kilometre yolu sırtımda götürüp, getiriyorum. Sabah öğle okula bırakıp tekrar alıp eve götürüyorum. Çok zor oluyor. Kışın daha da zor oluyor. Kar çok var getiremiyorum. Hastanelerden ve doktorlardan oğlumun tedavisini istiyorum. Oğlumun arkadaşları ve kardeşi gibi okula gidip gelmesini istiyorum. Okula gelmek istiyor. Ağlıyor ben sırtımda getirip götürüyorum. Ağlıyor, evde durmak istemiyor. Ben de zorlanıyorum, getiremiyorum. Herkesten yardım bekliyorum. Çocuğumun herkes gibi okula koşarak gitmesini, koşmasını oynamasını istiyorum” diye konuştu.

9 yaşında olan İrfan Günana, evde bulunduğu süreçte asabi davranışlarda bulunuyor. Yürüyemediği için kardeşleriyle birlikte dışarı çıkamayan Günana’nın okuldan arta kalan zamanları sürekli evde geçiyor. Öte yandan çocuğunu kucağında taşıyarak okula götüren Pınar Günana’ya bazen köylüler, bazen de okul müdürü yardımcı oluyor. Okul müdürü yolda rastladığı öğrencisini annesinin kucağından alarak aracıyla okula götürüyor. İrfan Günana’yı okuldaki öğretmenleri de çok seviyor. Günana ailesi çocuklarının tedavisinde yetkililerin ve hayırseverlerin kendilerine yardımcı olmalarını istiyor.
Yorum Yazın