TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Fenerbahçe penaltıda güldü

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 1-0 galip geldikleri Gaziantepspor maçının ardından, Gergin ortamı hafifletmek amacıyla Emenike’yi oyundan aldım dedi.
İSTANBUL / İHA - Sarı-lacivertli takımın bu akşam Gaziantepspor’u 1-0 mağlup ettiği, Spor Toto Süper Lig’in 3. hafta karşılaşmasının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

“GÜZEL BİR MÜCADELE OLDU”
İsmail Kartal, hafta başından beri Gaziantepspor’un maçlarını izlediklerine vurgu yaparak, “Analiz yaptık. Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Karşılaşma zor da oldu. İki takım lehine de sonuçlanabilirdi bu maç. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Son haftalarda ligdeki takımların birbirleri arasındaki performansına bakıldığında her an her şey olabiliyor. Bu akşam her şeyin olmaması için oyuncularım ellerinden geleni yaptı. Takım içerisinde kopuk anlar yaşasak da maçı kazanmayı bildiler. Antep iyi mücadele etti. Puan almaya gelmişlerdi. Onlar da kazanabilirdi. Güzel bir mücadele oldu. Biz kazandığımız için 3 puanla maçı tamamladığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum” açıklamasını yaptı.

“KARŞILIĞINI ZAMAN İÇERİSİNDE ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Futbolda zaman zaman oyuncular arasında gerginliğin olabileceğini dile getiren Kartal, “Bu maçtan sonra oturur, birbirimize sarılır, bu konuları kapatır önümüze bakarız. Bu akşam da böyle oldu. Bu tip şeyler her takımda oluyor. Bunların sonu yok. Bundan sonra olmaması için daha dikkatli olacağız. Onlar da bana güveniyor. Çok çalışıyoruz. Takımın performansı adına daha güzel günlere ilerleyeceğiz. Ben oyuncularıma güveniyorum. Onları seviyorum. Ekibimizle çok çalıştık. Karşılığını zaman içerisinde alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“TAKIMIN MENFAATİ İÇİN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIM”
Emenike’nin oyundan alınması ile ilgili gelen bir soruya Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, şu cevabı verdi:
“Bir hamle yapmam gerekiyordu. Emenike, Sow, Kuyt ve Diego’dan birini çıkarmayı planlamıştım. O ara bu gerginlikler olunca, gergin ortamı hafifletmek amacıyla Emenike’yi oyundan aldım. Emenike’yi alıp takımın menfaati için böyle bir şey yaptım.”

“BÜTÜN DÜNYANIN REALİTESİDİR”
Tecrübeli teknik adam, Kuyt’ın performansı ile ilgili gelen bir soruya Hollandalı futbolcunun dünya çapında bir oyuncu olduğu cevabını verdi. Kartal açıklamasının devamında, “Dünya kupasında da nasıl bir performans ortaya koyduğu bütün dünyanın realitesidir. Onun gibi oyuncular kendini iyi bilirler. Ne zaman, nerede, nasıl davranması gerektiğini gerçekten çok iyi bilir. Bazı oyuncular adına sabretmek gerek. Herkes dinlenirken, Kuyt geç geldi ve birkaç hafta sonra form tutmuştur. Sezon sonuna kadar da aynı performans üzerinden sezonu tamamlamıştır. Kuyt’a çok güveniyorum” dedi.

“OKAN HOCA ÇOK SEVDİĞİM BİR KARDEŞİM”
Gaziantepspor aleyhine verilen penaltı hakkında ise İsmail Kartal, o pozisyonu televizyondan izlemek gerektiğine değinerek, “Ben daha pozisyonu izlemedim. Okan hoca çok sevdiğim bir kardeşim, saygı duyuyoruz. İlk hafta da burada bizim de penaltımız verilmedi. Kırmızı kartımız da verilmedi. Biz de az kalsın maçı kaybedebilirdik. Hakemlerimize güveniyoruz” yorumunda bulundu.

“FUTBOLDA OLAN ŞEYLER”
“Emre, bütün oyuncular gibi takımın bir parçası” diyen tecrübeli teknik adam, “Hırsından bir abisi olarak Emenike’ye bir şey söylemiştir. O da gol atamamanın ve önde olamamamızın sıkıntısı sebebiyle bir karşılık vermiş olabilir. Ama bunlar futbolda olan şeyler. Biz Fenerbahçe’yiz bunları en kısa zamanda toparlar ve düzeltiriz” şeklinde konuştu.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Kırmızı-siyahlı takımın teknik direktörü Okan Buruk, 1-0 mağlup oldukları Fenerbahçe maçının ardından ligin çok iyi bir şekilde başlamadığını söyleyerek, "Çok cesur oynadık. Oyuncularımı ayrıca kutluyorum. Cesaretleri, istekleri, arzuları üst düzeydi. Çok gol pozisyonuna girdik. İnanmadığımız bir penaltı kararı ile maçı kaybettik. Emeklerimizin karşılığını bu şekilde olunca alamıyoruz. Maçın başında zaman geçirmeme adına kalecimizi uyarması maçın gidişatını etkiledi. Hakemlerin de maçı cesur yönetmesi lazım. Fenerbahçe’yi kutlamak istiyorum. Çok öz verili oynadılar” dedi.

“O POZİSYONUN PENALTI OLDUĞUNA İNANMIYORUM”
Hakemlere saygı duyduklarını da sözlerine ekleyen Buruk, “Aynı penaltı pozisyonu bize olsaydı penaltı verilmezdi. O pozisyonun penaltı olduğuna inanmıyorum. Hakemlere bunu söyledim. Fenerbahçe kulübesine bu konuda hiçbir hareketim olmaz. Aramızda çok ekonomik farklar var. Bir de hakem faktörü eklenince saha içerisinde bu bizi daha çok zorluyor. Hakemlerimiz bütün maçlarda cesur olmalı. Biraz daha dikkatli olmalılar. Ben 1 hafta çalıştım. Maçı böyle penaltılarla çok ucuz bir şekilde kaybetmek istemiyorum. Tepkim buna idi” yorumunda bulundu.
Yorum Yazın