TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Fikri Işık, Kocaeli Belediyesi'nin kent bayramlaşmasına katıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Belediyesi tarafından bu yıl 21’ncisi düzenlenen kent bayramlaşmasına katıldı. Törende konuşan Bakan Işık, İsrail’in uyguladığı devlet terörüne İslam dünyasının çok güçlü bir şekilde karşı çıkmasını istiyoruz dedi.
Fikri Işık, Kocaeli Belediyesi'nin kent bayramlaşmasına katıldı
KOCAELİ / İHA - Bayramlaşma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşın katılımıyla Yunus Emre Kültür Merkezi önünde düzenlendi. Protokol üyelerinin halka hitap ettiği törende söz alan Bakan Fikri Işık, “İsrail’in uyguladığı devlet terörüne öncelikle İslam dünyasının ve tüm insanlığın çok güçlü şekilde karşı çıkmasını istiyoruz” dedi.

Özellikle bizim medeniyetimizin kadim şehirlerinden, önemli kentlerin bombardıman altında olduğunu anlatan Işık, şunları söyledi:
"Maalesef Kudüs büyük bir zulüm altında. Şam yıkılmış bir şehir haline geldi. Pek çok şehrimiz harabeye döndü. İnşallah bu bayram vesilesiyle bir daha böyle acıların yaşanmaması için hem İslam dünyasının hem de küresel vicdanın artık harekete geçmesini bekliyoruz. Artık, özellikle İsrail’in uyguladığı devlet terörüne öncelikle İslam dünyasının ve tüm insanlığın çok güçlü şekilde karşı çıkmasını istiyoruz. Bu noktada ülkemizde her siyasi görüşte insanların toplanıp güçlü şekilde tepki vermelerini ülkemizdeki köklü medeniyetin yansıması olarak görüyoruz.”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da insanlık onuruna saldırılar olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlık onuruna saldırıların olduğu zulmün olduğu bir kıta var. Böyle bir durumda tabii ki içimiz kan ağlıyor. Ama bütün dünya şunu bilsin, bu zulme, bu haksızlığa, bu dökülen kana mazlum kanına sessiz kalanlar da en az o zalimler kadar gelecekte hesap verecek. İslam dünyasının gelecekteki birliği, uyanışının inşallah bu haksızlıkları ortadan kaldıracağına inanıyorum.”

Törende konuşmaların ardından protokol temsilcileriyle Kocaelililerin bayramlaşmasının ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Yorum Yazın