TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

FIS Snowboard Şampiyonası sona erdi

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air’in ilk ayağı İstanbul’da sona erdi.
FIS Snowboard Şampiyonası sona erdi
İHA - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi’nde bulunan İTÜ Stadı’na kurulan 41 metre yüksekliğinde ve 125 metre uzunluğundaki rampada yapılacak organizasyona, 30 erkek, 15 kadın sporcu katıldı. Yarışmada ilk defa kadınlarda yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çok güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, "Dünyada sayısız organizasyonların Türkiye’de yapılması için bundan sonra çalışmalarımız devam edecek. Türkiye’ye yakışır dünyada ses getirecek organizasyonlar yapacağız. Bugün akşam burada FIS Snowboard Şampiyonası’nda ilk kez kadın sporcuların katıldığı yarışma İstanbul’da yapıldı. Şu ana kadar kurulmuş en yüksek kule İstanbul’da. Bakanlığımız bu tür organizasyonları desteklemeye devam edeceğiz. Bizim amacımız dünyada ses getiren organizasyonları Türkiye’de yapmak" dedi.

FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air tarihinde ilk defa İstanbul’da yarışan kadınlarda ABD’li Ty Walker birinciliği kazanırken, 2. sırada İsviçreli Sina Candrian, 3. sırada ise Hollandalı Cheryl Maas yer aldı. Erkeklerde ise birinci Belçikalı Seppe Smits oldu. 2. sırada İsviçreli Jonas Boesiger, 3. sırada ise ABD’li Brandon Davis yer aldı.

Yarışma sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Amerikalı sporcu Ty Walker’a ödülünü verdi.
Yorum Yazın