TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Forum Diyarbakır için REC proje denetimi

Faaliyet ve uzmanlık alanı gayrimenkul şirketlerine teknik danışmanlık hizmeti vermekte olan REC Real Estate Consultancy, İstanbul’da bulunan şubesi üzerinden Multi Turkey için yeni yapılan Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezi için proje denetimi görevini üstlendiğini bildirdi.
Forum Diyarbakır için REC proje denetimi
DİYARBAKIR / İHA - Bu yeni proje ile Frankfurt’lu gayrimenkul danışmanlık şirketinin Türkiye’deki faaliyetlerini genişletmeye devam edeceği öğrenildi.

Alman - Türk uzman ekibi, Dr. Tarkan Barin (proje yönetimi), Faruk Başer (proje sorumlusu - inşaat) ayrıca Dieter Reineck ve Henry Fritzsche (proje sorumlusu - teknik yapı donanımı) gibi isimlerden oluşuyor.

Hollandalı Multi şirketine ait olan Multi Turkey’in, 12 Avrupa ülkesi ve Türkiye dahil bütün Avrupa’da 500’den fazla çalışanı ile faaliyet gösterdiği ayrıca, perakende uzmanı olarak Avrupa genelinde toplam 60 alışveriş merkezini
yönetmekte olup, Forum Diyarbakır şirketin 12. alışveriş merkezini oluşturduğu bildirildi.

Forum Diyarbakır projesi ise 58.000 metrekarelik arsa üzerinde bulunuyor ve 112.000 metrekarelik brüt kat alanı (GFA) olarak inşa ediliyor. Mart 2015’de ziyaretçiler için kapılarını açmayı hedefleyen alışveriş merkezinde 142 mağaza ve 1.300 araçlık otopark alanı bulunacak. Forum Diyarbakır’ın bölgenin en büyük alışveriş merkezleri arasında yer alması hedefleniyor. Projenin bulunduğu inşaat alanı yeni yapılanan ve yakınında yeni bir yerleşim alanı bulunan bir yerolma özelliği taşıyor. Güneydoğu Anadolu’nun ikinci büyük kenti olan 850.000 nüfusu bulunan Diyarbakır’da yapılacak olan alışveriş merkezi, kentin ana caddelerinden birinin üzerinde ve havaalanına 7 km uzaklıkta olacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan REC Genel Müdürü Dr. Tarkan Barin, ‘’Forum Diyarbakır’ın özelliği yapı sanatındaki yöresel geleneklerin cephelerdeki malzemeler, uygun desenler ve sembollerle mimari olarak alınması ve uygulanmasıdır. Ayrıca alışveriş merkezin büyüklüğü ve geniş kiracı yelpazesi de bölgede yeni perakende standartları oluşturacaktır’’ dedi.

Tarkan Barin, "Alman - Türk uzman ekibimiz ile teknik know-how ve yerel koşullardaki tecrübelerimizi birleştiriyoruz. İnşaat projesinin denetimi ile müşterimizin çıkarlarını kalite, zaman ve maliyet denetimi gerçekleştirerek sağlamaktayız" diye konuştu.

Ayrıca birçok Avrupa ülkesinde, Türkiye’de ve Rusya’da aktif olarak danışmanlık hizmeti verdiği öğrenilen REC’in, 2013 senesinde toplamda 3,7 milyon metrekare gayrimenkul alanı için kalite kontrolü gerçekleştirdiği, yaklaşık 700 gayrimenkul inceleyip, denetlediği ve bunların 160’i ofis ve ticari gayrimenkul için teknik durum tespiti ve proje denetimi hizmetleri olduğu bildirildi.
Yorum Yazın