TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Galatasaray galibiyetle başlamak istiyor

Galatasaray, 2014-2015 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında yarın akşam Belçika temsilcisi Anderlecht ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, D Grubu’ndaki ilk maçlarından galibiyetle ayrılarak, Devler Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak istiyor.
Galatasaray galibiyetle başlamak istiyor
İSTANBUL / İHA - UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup elemeleri heyecanı yarın akşam oynanacak 8 maç ile başlayacak. Devler Ligi’nde Türkiye’yi temsil edecek olan Galatasaray, ilk maçında kendi evinde Belçika temsilcisi Anderlecht ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar ilk maçından galibiyetle ayrılarak Arsenal ve Borussia Dortmund gibi zorlu ekiplerin bulunduğu D Grubu’na iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki ilk maçında oynayacağı Anderlecht ile ilk kez 1976-1977 yıllarında Kupa Galipleri Kupası’nda karşılaştı. İngiliz teknik direktör Malcolm Allison yönetimindeki sarı-kırmızılı takım hem kendi evinde hem de deplasmanda Belçika temsilcisi Anderlecht’e 5-1 mağlup oldu.

TÜRK TAKIMLARIYLA 11. RANDEVU
Belçika temsilcisi Anderlecht, Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla daha önce 10 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray’ı 2 kez yenen Belçika ekibi; Bursaspor, Fenerbahçe ve Sivasspor ile eleme turlarında eşleşti. Anderlecht, bu maçlarda 5 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

Anderlecht, Avrupa’da UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi’nde toplam 356 maç yaptı. Belçika temsilcisi çıktığı 356 müsabakada, 159 galibiyet, 73 beraberlik ve 124 mağlubiyet aldı.

MACAR HAKEM YÖNETECEK
Galatasaray ile Anderlecht arasındaki karşılaşma yarın saat 21.45’te başlayacak. TT Arena’da oynanacak mücadeleyi Macaristan Futbol Federasyonu’ndan Istvan Vad yönetecek. Vad’ın yardımcılıklarını Istvan Albert ve Peter Berettyan yapacakken, maçın 4. hakemi ise Laszlo Viszokai olacak.
Yorum Yazın