TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Spor

Galatasaray - Trabzonspor maçının ardından

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Galatasaray kendi evinde Trabzonspor’a 3-0 mağlup oldu. Maç sonu teknik adamlar karşılaşmayı değerlendirdi.
İHA - Galatasaray Teknik Direktör Cesare Prandelli, maç sonu düzenlenen basın toplantısında, "İlk 25 dakika iyi oynadık. Sorun, topu kapamadığımızda başlıyor. Top bizdeyken iyiydik ama sonrasında böyle oldu. Daha çok top kapmaya ve top tutmaya çalışmamız gerekiyor. Çift forvetle oynamak, işler kötü gittiğinde ilk akla gelen tercihti. Olcan, Burak, Senijder, Umut, hepsini birlikte oynatmak da zor. Tek forvetle oynarken önemli iki pozisyon bulduk, değerlendiremedik. Değerlendirebilseydik farklı olabilirdi" dedi.

"NEREDE HATALAR YAPTIĞIMIZ BULMAMIZ GEREKİYOR"
Takımın durumundan memnun olmadığını ifade eden Prandelli, "Beş aydır çok çalışıyoruz. Ben de memnun değilim. Düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Böyle maçlarda kaybedince zor duruma düşüyorsunuz. Maçtan önce liderle aynı puandaydık ve olumlu yaklaşıyorduk. Yenilince durum farklı oldu. Nerede hatalar yaptığımız bulmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının Senijder’in 2. yarı oyuna alınması ile ilgili sorusuna ise Prandelli, "Kimse bir oyuncunun 100 maç oynamasını bekleyemez. İki milli maçın ardından geldi ve döndüğünde küçük bir sakatlığı vardı. Tercihimiz bu yönde oldu" cevabını verdi.

TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, oyunun ilk yarım saati çok da iyi bir futbol olmadığını ifade ederek, "Daha iyi oynayabileceğine inandığım bir oyuncu grubu var. Trabzonspor’un Trabzonsporluluk ruhunu Türkiye’de tekrar hissettirmesi önemli. Türk futbolunun buna ihtiyacı var. Rakiple aradaki fark 10’a da çıkabilirdi ama burada galip gelerek Galatasaray’la olan 7 puanlık farkı 4 puana düşürdük. Bugünkü performansı skorla karşılaştırdığımızda daha da iyi olabilirdi. Oyuncularımı kutluyorum" dedi.

Galatasaray taraftarların maç sonunda bordo-mavili takımı alkışlamasına teşekkür eden Yanal, "Onların bu alkışı hepimizi çok sevindirdi. Ama bunu her zaman yapmak lazım. Çünkü bir oyun var sahnede. Bence her iki takım da alkışı hak ediyor" şeklinde konuştu.

"RAKİBİN İKİ SANTRAFORA DÖNMESİNİN BİZİM LEHİMİZE OLACAĞINI BİLİYORDUK"
Eski alışkanlıkları gidermeye çalıştıklarını aktaran deneyimli teknik adam, "İstediğimiz oyunu başından beri kovaladık. İlk 25 dakika bizim açımızdan hiç de iç açısı değildi. Eski alışkanlıkları ileriye uzun oynayarak gidermeye çalışıyorduk. İkinci yarı çok küçük bir değişiklik yaptık. Onda da haklı çıktık. Rakibin iki santrafora döndükten sonra bizim lehimize olacağını biliyorduk. Bunda da haklı çıktık. Geri dönüşleri zayıftı ve bunu da iyi kullandık"

"ŞAMPİYONLUK SÜRECİNİN İÇİNDE OLMALIYIZ"
Basın mensuplarının bordo-mavili takımın hedeflerini sorması üzerine Yanal, "Trabzon’daki futbol tutkusunu tekrar geri döndürüp yarışın içinde uzun süreli kalmasını sağlayacak bir duruma getirmeliyiz. Bunu sağlayacak bir kadro var. Eksikler de mutlaka vardır. Bunları tamamladığınızda çok daha farklı bir sürecin işleyeceğini düşünüyorum. Şampiyonluk sürecinin içinde olmalıyız. 15 puan farkla başladık bugün. İyi bir ivme ile devam ettiriyoruz. Bu yıl hedefin noktalanacağı yarışta tek başımıza hiçbir şey yapamayız. İçin içine taraftarlar ve medya girmeli ve kol kola yürümeliyiz. Futbolu oynayarak güzelleştirmek, herkesle beraber futbolun güzel taraflarını yaşamak gerek. Futbolun kin, nefret ve kavga gibi söylemlerden uzaklaşarak, keyif aracı olarak sahne alması gerektiğini düşünüyorum. Çamur atarak, insanları karalayarak ya da nefret kin tohumları ekerek, biçtiğiniz şeyin zehirli olduğunu umarım herkes anlamıştır. Bu kadar ders yeter. Türk futbolunun geldiği noktada herkesin sorumluluğu var. Herkes şapkasını önüne koymalı. Futbolda düzgün bir ortama ihtiyacımız var. Bu ortamı çabuk kazanmalıyız.
Trabzonspor da bunun içinde önemli bir yer tutuyor" diye konuştu.
Yorum Yazın