TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Gazi Koleji ile Kanada hükümeti arasında akademik ortaklık protokolü imzalandı

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları, Kanada ile Nova Scotia Uluslararası Öğrenci Programı kapsamında akademik ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşmayla birlikte Gazi Koleji öğrencileri akademik programlar için kısa veya uzun dönem Kanada’ya gidebilecek.
Gazi Koleji ile Kanada hükümeti arasında akademik ortaklık protokolü imzalandı
ANKARA / İHA - Akademik ortaklık protokol töreni Gazi Üniversitesi Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Nova Scotia Uluslararası Öğrenci Programı Genel Müdürü Paul Millman, Kanada Büyükelçisi John Holmes, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Şule Çivitci, ISE (International Student Exchange) World Genel Müdürü Gökyar Karşıt ve ISE World Uluslararası Programlar Koordinatörü Safa Ilgın katıldı.

İmzalanan akademik ortaklık ile Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları öğrencileri, Kanada’da matematik, fizik, kimya, sosyal bilimler gibi dersleri İngilizce alacaklar. Anlaşma çerçevesinde İngilizce dil becerilerini geliştirme ve pratik yapma fırsatı bulacak öğrenciler, ayrıca Kanada’da ailelerin yanında kalarak dil eğitimini pekiştirecek.

Öğrenciler, aynı zamanda akademik programlarını takip etmenin yanı sıra kültürel programları takip edebilecekler. Bütün bunlara ek olarak Gazi Koleji öğrencileri, diploma notları ile Kanada üniversitelerine sınavsız giriş yapabilecekler.

Törende konuşan Nova Scotia Uluslararası Öğrenci Programı Genel Müdürü Paul Millman, Gazi Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirten Millman, bu anlaşmayı yeni anlaşmaların takip etmesini umduklarını dile getirdi. Millman konuşmasını, “Bir gün okullarımızdaki her öğrencinin Türkiye’den bir arkadaşının olmasını istiyoruz” diyerek tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ise, bu anlaşmanın yakın zamanda büyük sonuçları olacağını ifade ederek, “Yakında velilerin önemli bir bölümünün çocuklarını Kanada’ya göndereceklerini düşünüyoruz. Kanada birçok yönden ılımlı bir ülke. Bu nedenle bizim için en iyi partnerin Kanada olacağına inanıyoruz. Bu anlaşmanın hem bize hem de Türk eğitim sistemine katkı sunacağını düşünüyoruz” dedi.
Kanada Büyükelçisi John Holmes de, Gazi Üniversitesi’nde olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, bu değişim programının karşılıklı hale gelmesi temennisinde bulundu. Kanada’daki öğrencilerin de Gazi Üniversitesi’ne gelmesini istediğini belirten Holmes, “Çünkü eğitiminiz kaliteli” diye konuştu.

Konuşmaların ardından akademik ortaklık protokolü imzalandı. İmzaların ardından Rektör Büyükberber tarafından yabancı konuklara hediye takdiminde bulunulması ile tören sona erdi.
Yorum Yazın