TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Gaziler, Kandil’e Türk Bayrağinin dikilmesini istiyor

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yılmaz, Biran önce kara harekatının başlatılması ve PKK’nın kökünün kazılmasını, Kandil’e Türk bayrağının dikilmesini istiyoruz dedi.
Gaziler, Kandil’e Türk Bayrağinin dikilmesini istiyor
Sultan Gedik - SAMSUN / İHA - Son günlerde artan terör olaylarına karşılık Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi üyeleri dernek binasında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Son günlerde yaşanan terör olaylarının şiddetini iyice arttırdığını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yılmaz, “Çözüm sürecinden almış oldukları taviz ile yapmış oldukları eylem ve söylemlerle Türk milletini, şehit yakını ve gazileri fazlasıyla üzmektedir. Son olarak da Şırnak Akçay'da üs bölgesinde izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırı neticesinde 3 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Yine bugün Adana Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik düzenlenen hain saldırıda 2 kahraman polis memurumuzu şehit etmişlerdir. Her şehidimizin acısını duydukça acılarımız tazelenmektedir. Biz devletimizden şunu istiyoruz: Bu terör örgütü ile müzakere edilmeden yapılacak her türlü çözüme biz şehit aileleri ve gaziler olarak taşın altına elimizi koyacağımızı söyledik. Söylemeye de devam ediyoruz. Çünkü bu terör örgütüne ne kadar taviz verilirse onlar şımararak Türk milletine ve devletimize hakarete varan eylemlerde bulunuyorlar. Sokakta gösteriler yapılarak polisimize, askerimize ve esnafımıza zarar veriyorlar. Maalesef devletimiz bu terör örgütüne karşı hiçbir önlem ve müdahalede bulunmadı. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak devletimize, milletimize zarar veren her kişiye haddinin bildirilmesi istiyoruz. Kısasa kısas olması lazım. Tavizler vererek bu terörü kesinlikle bitiremeyiz. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak bu terör örgütünün yok edilmesi için gereken neyse yapılmasını istiyoruz. Biz diyoruz ki polisimiz ve askerimize kurşun sıkan, molotof kokteyli atan, kurşun sıkanlara kısasa kısas uygulanması ve şehirlerde de vur emrinin yasalaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

“HDP’NİN TBMM ÇATISI ALTINDA OLMASINI İSTEMİYORUZ”
Çözüm süreci uygulamasının artık son bulmasını hükümetimizin Kürt sorununun olmadığını, PKK sorununun olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Meclis’te bulunan HDP hariç tüm partilerin bu konuya hassasiyetle yaklaşması ve birlik beraberlik içinde terör sorununun ele alınmasını tüm partilerden beklemekteyiz. 30 yıldır ülkemize her türlü zararı vermeye çalışan PKK terör örgütünü Meclis’te savunucusu olan malum parti HDP terör örgütü PKK’ya teröristtir diyemiyor. Böyle bir siyasi partinin TBMM çatısı altında olmasını istemiyoruz. Hükümetimizin başlatmış olduğu çözüm sürecinin işe yaramadığı Kürt sorunu dedikleri aslında PKK sorununun olduğu bir çözüm süreci olmuştur. Bu süreçte PKK'nın şehir yapılanması daha da güçlenmiştir. Şehir merkezlerinde izinsiz gösteri yaparak ve bu gösterilerde polisimize ve askerimize molotof kokteyli, havai fişekleri ve buna benzer patlayıcı ve yanıcı madde kullanarak polislerimizi ve askerlerimizi şehit etmekte sivil halka zarar vermektedir. Şehir merkezlerinde yapılan gösterilerde kullanılan patlayıcı ve yanıcı maddeleri kullanan kişi ve kişilere karşı vur emrinin verilmesi gerekmektedir. Bu kadar taviz yeter artık masum sivil halkının zarar görmesini annelerimizin gözyaşı dökmemesini çözüm süreci denilen vesvesenin biran önce bitirilmesini ve gereken cevabın askeri müdahale ile verilmesini şehit aileleri ve gaziler olarak beklemekteyiz. Uçaklarımızın bombalamasını gururla izlemekteyiz ama bu yeterli değil. Köpeklerin inlerinden çıkarılması için biran önce kara harekatının başlatılması ve PKK denilen şerefsizlerin kökünün kazılmasını Kandil’e Türk bayrağının dikilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın