TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Gece yarısı kesilen ağaçlar tepkiye neden oldu

Rize’de Şeyh Camisi’nin bahçesinde bulunan ve yaklaşık 50 yıllık oldukları tahmin edilen manolya ağaçlarının izinsiz kesilmesi tepkilere neden oldu.
Gece yarısı kesilen ağaçlar tepkiye neden oldu
RİZE / İHA - Rize’de Şeyh Camisi’nin bahçesinde bulunan ve yaklaşık 50 yıllık oldukları tahmin edilen manolya ağaçlarının izinsiz kesilmesi tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Şeyh Camisi bahçesinde meydana gelen olayda iki kişi gece yarısı ellerindeki odun motorları ile 50 yıllık oldukları tahmin edilen manolya ağaçlarını kesti. Cumhuriyet Polis Merkezi’nin 100 metre ilerisinde ağaçlar kesilirken, olaya vatandaşlar müdahale etti. Vatandaşların müdahalesi de ağaçların kesilmesini engelleyemedi. Geç kalan vatandaşlar ağaçları kesen iki kişiyi yakalayarak polise teslim etti. Polis tarafından gözaltına alının iki kişi ağaçları cami derneğinden verilen talimat üzerine kestiklerini belirttiler. İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı da olay yerine gelerek tepki gösteren vatandaşlarla görüştü.

Olayın duyulması ile vatandaşlar cami önünde toplanarak ağaçların kesilmesine tepki gösterdiler. Konuyla ilgili şikayetçi olacaklarını belirten vatandaşlar ağaçların kesilmesini kınadılar.

Ağaçları kesenler ve cami derneği hakkında polis tarafından inceleme başlatılırken, ağaçların tadilatta olan camiye ek olarak kadın mescidi yapılmak üzere kesildiği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Yorum Yazın