• Ekonomi

Geleceğin mühendislerinden telden arabalar

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), tel araba tasarım kursu ile çocukları geleceğe hazırlıyor.
Geleceğin mühendislerinden telden arabalar
BURSA / İHA - Sanayi şehri Bursa’nın ara eleman ihtiyacı açığını kapatmak için yıl boyunca meslek edindirme kursları açan BUTGEM, çocuklara yaz tatilinde tel araba tasarım kursu veriyor.

“Geleceğin mühendislerini yetiştiriyoruz” sloganı ile açılan kurslara katılan öğrenciler, eğitimler sayesinde el becerilerini geliştiriyor. BTSO çatısı altında eğitimlerini sürdüren BUTGEM, son olarak Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 15 çocuğa yönelik tel araba tasarım kursu düzenledi. BUTGEM’de bir hafta süren kursa katılan öğrenciler, sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı. Törene Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ve kursiyerler katıldı.

“HAYATI ÖĞRENİYORSUNUZ”
Kursa katılan çocukları tebrik ederek, hayatlarında başarılar dileyen İl Emniyet Müdürü Durmuşlar, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. BTSO bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’deki Tel Araba Tasarım Kursu, çocukların hayata daha iyi hazırlanmasını, kabiliyetlerini fark etmelerini sağlıyor. Sertifika alan öğrencilerimizi kutlar, BTSO ve BUTGEM’e teşekkür ederim” dedi.

Fahrettin Gülener ise, insanların en çok çocukluk döneminde öğrenmeye açık olduğunu ifade ederek, “Eğitime küçük yaşta başlamalıyız. Çocukların eğitim temellerini sağlam atmalıyız. Kurs sayesinde çocuklarımız kendine daha fazla güveniyor. Tasarım ve üretim bilinci daha çok gelişiyor. Kurslar, aynı zamanda çocuklarımıza farklı konularda disiplin ve alışkanlıklar kazandırıyor. Kursa katılan çocuklarımıza teşekkür eder, hayatlarında başarılar dilerim” diye konuştu.
Yorum Yazın