TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Gençlik ve Spor Bakanlığı ndan yeni proje

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’Damla Projesi’, 29 Kasım’da eş zamanlı olarak Rize ve Şanlıurfa’da başlıyor. 6 Aralık’a kadar devam edecek olan proje ile 80 genç, gittikleri şehirlerde çeşitli ziyaretlerde bulunarak, yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı elde edecek.
ANKARA / İHA - Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ’Damla Projesi’, 29 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında Rize ve Şanlıurfa’da eş zamanlı olarak başlıyor.

Üniversite öğrencisi 80 genç, gönüllülük esasına göre iki ilde 8 gün boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılacak. Aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerlere ziyaretlerde bulunacak olan gençler, yatılı ilköğretim bölge okulu etkinliklerine katılacak, çevre ve mezarlık temizliği yapacak. Proje ile gençler, gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı bulacak.

Proje, 80 gencin Ankara’da toplanması ile başlayacak. Ankara Hilton Oteli’nde 30 Kasım Pazar günü saat 09.30’da bir araya gelecek olan gençler, alanında uzman kişiler tarafından gönüllülük, insan sevgisi, iyilik, empati, fedakarlık, tasavvuf, sürdürülebilirlik, çevre ve gençlik eğitimi gibi çeşitli konularda eğitim alacak. Gençlere ayrıca gidecekleri ilin ve yörenin kültürel yapısı ve davranış kalıpları hakkında bilgiler verilecek. Eğitimlerin bitiminde ise gençler, aynı gün saat 18.00’de illere hareket edecek.
Yorum Yazın