TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında mayınlı sahaya girmek isteyen bir grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede düşerek başını yere vuran bir kişinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama
Ozan Koltuk - ANKARA / İHA - Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Şht.Çvş.M.Özeker Hudut Karakolu hudut unsurları tarafından, hudut hattında akaryakıt kaçakçılığı yapmak maksadıyla kullanılacağı değerlendirilen; dört farklı bölgede plastik boru hattı tespit edildiği belirtilerek, "Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiş ve borular Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile imha edilmiştir" denildi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Şanlıurfa Suruç Konak Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, 30 şahsın Suriye'den Türkiye'ye doğru mayınlı sahaya girme teşebbüsünde bulunduğu tespit edildiği kaydedilerek tespit edilen bu durum üzerine, Konak Hudut Karakol Komutanı ve Ani Müdahale Mangası (AMM) olay bölgesine intikal ettiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:
" Şahıslara "Dur" ikazında bulunulmuş, ikaza uyulmaması üzerine havaya ateş açılmıştır. Müteakiben şahıslar iki ayrı gruba ayrılmış ve hudut personelinin üzerine ateş açmıştır. Hudut unsurları tarafından ateşe ateşle karşılık verilmiş ve grubun büyük kısmı Suriye tarafına geri kaçmıştır. Ancak, uyarı ateşine uymayan beş şahıs ile AMM personeli arasında arbede çıkmış, bu arada düşen Suriye uyruklu bir şahıs başını yere çarpmıştır.
Başını yere çarpan yaralı şahıs, derhal Birecik Devlet Hastanesine sevk edilmiş, ancak şahsın 16 Nisan 2014 tarihinde saat 01.45 sularında anılan hastanede vefat ettiği öğrenilmiştir. Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Birecik İlçe Jandarma Komutanlığına ve 7'nci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığına bilgi verilmiş, Birecik Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."
Yorum Yazın