TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Gezi olaylarında bıçaklandı, AK Parti'den milletvekili adayı oldu

Gezi Parkı protestocularının bıçaklı saldırısı sonrası boğazından yaralanan Konya Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı Abdullah Başçı, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayı oldu.
Gezi olaylarında bıçaklandı, AK Parti'den milletvekili adayı oldu
Sultan Gedik - İSTANBUL / İHA - AK Parti, İstanbul 3. Bölgeden dikkat çeken bir ismi aday gösterdi. Gezi olayları sırasında, Güngören’de aracıyla gezi protestolarına katılan grubun yanından geçerken bıçaklı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan Abdullah Başçı, AK Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili adayı oldu. Başçı, Gezi protestoları sırasında Gezi Parkı eylemlerine destek olan grubun bıçaklı saldırısıyla boğazından yaralanmış, uzun süre tedavi görmüştü. AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Abdullah Başçı, dün akşam Güngören’de ev ziyareti gerçekleştirerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının Gezi olaylarında yaralanması ile ilgili sorusu üzerine AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Abdullah Başçı, “Bizim için, vatan için, halkımız için bedel ödemek gayet normal. Son dönemlerde görüyoruz. Mehmetçiklerimiz, polislerimiz şehit oluyor. Ciğerlerimiz yanıyor. O şehitlerin yanında bizim boynumuz kesilmiş, hastanede yatmışız, çıkmışız. Bunlar gayet olağan şeylerdir. Kim ne yaptıysa hesabını bir gün muhakkak verecektir. Ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği için biz geçmişte nasıl bedeller ödediysek, gelecekte de ödemeye hazırız. Son dönemlerde doğuda öldürülen teröristlerin içinde Almanlar, Fransızlar, yabancılar çıkıyor. Türkiye’nin gelişmesi birilerinin ayağına çok fena basmış durumda. Türkiye bu şekilde devam ederse 2023 vizyonunu yakalayacak. O yüzden ‘Artık baş edemiyoruz‘ diyorlar. Mazlum ve mağdur halkın üzerinden operasyon yapmaya çalışıyorlar ama bunu başaramayacaklar. Bu Geziyle başladı. Gezi olayları öncesi her şey çok iyi gidiyordu. 2013 yılında ekonomimiz çok iyi gidiyordu. Ama birileri düğmeye bastı. Ağaçlar bahane edilip gezi eylemleri başladı. Bugün CHP’li belediyeler ağaç kesiyor, niye eylem yapmıyorlar? Amaç ağaç kesme değildi. Amaç ağaç bahane edilerek, ülkemize bir operasyon yapmaktı. Ama halkımız bu operasyonu bozdu. Halka güven gerisini merak etme sen. Biz halka sırtımızı dayandığımız müddetçe 2023 vizyonunu en iyi şekilde yakalayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

1 Kasım seçimlerini de değerlendiren Başçı, “Vatandaş, 4 aydır ülkede istikrarsızlık ve belirsizliği okumuş. Bundan gerekli mesajı aldıklarını ve en sağlıklı kararı vereceklerini gördük. Vatandaş bize, ‘7 Haziran’da size oy vermemiştik ama 1 Kasım’da ülkemizin çocuklarımızın geleceği için size oy vereceğiz’ diyor. Özellikle koalisyon görüşmeleri nedeniyle siyasi partilerin olumsuz tavırları halkta çok geniş yankı uyandırmış. Vatandaş kararını şimdiden vermeye başlamış. Vatandaşın bu tavrı sandığa olumlu yansıyacak ve AK Parti iktidarı 1 Kasım’da gelecek. AK Parti ne derse yapar, vatandaş bunu biliyor” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın