TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

Gezici festival Anadolu Üniversitesi nde

Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 20’nci yılında Eskişehirli seyircileriyle buluşuyor.
Gezici festival Anadolu Üniversitesi nde
ESKİŞEHİR / İHA - Dünya ve Türkiye sinemasının seçkin örneklerini Türkiye’nin değişik kentlerindeki sinemaseverlerle buluşturmak ve Türkiye sinemasını dünyaya tanıtmak için tam 20 yıldır yollarda olan ‘Gezici Festival’, bu yıl Eskişehir’e konuk olacak.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi’nin katkılarıyla 3-7 Aralık tarihlerinde gösterime girilecek olan festival, 28 Kasım’da Ankara’dan yola çıkacak ve 28 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında Ankara’da gösterimlerine devam edecek.

Festival kapsamında; ‘Dünya Sineması’, ‘Sinema Aşkına’, ‘Murathan Mungan: Gerçeğe Açılan Üç Kapı’, ‘Türkiye 2014’ ve ’20 Yılın En İyi Kısaları’ bölümlerinde yer alan filmler, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Sinema Anadolu’da gösterilecek. 5-8 Aralık’ta gösterilerinin ardından gezisini Sinop’ta tamamlayacak olan festival, bugüne kadar toplam 5 ülke ve 23 şehre giderek, 56 bin 872 kilometre yol kat etti.

20’nci sinema gösterisini Eskişehir’de yapacak olan festival, Nesimi Yetik’in Toz Ruhu adlı filmiyle açılacak.

Adana Altın Koza’dan ‘En İyi Film’ dâhil üç ödülle dönen Nesimi Yetik’in ilk uzun metrajlı filmi Toz Ruhu (2014), seyirciyi gündelikçi Metin’in küçük dünyasına davet ediyor. Yönetmen Nesimi Yetik ile senarist ve yapımcı Betül Esener; Eskişehir’de ‘Gezici Festival’e eşlik edecek.

Her yıl farklı ülkelerden çarpıcı filmleri seyircisiyle buluşturan ‘Gezici Festival’, bu yıl da dünya sinemasının en yenilerini izleme fırsatı sunarak, 20’nci yıla özel olarak ’20 Yılın En İyi Kısaları’nın da festival kapsamında gösterime sunulacak.
Yorum Yazın