TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

Giresun Adası’nda Herkül’ün izini sürecekler

Giresun Valisi Hasan Harahan’ın başlatmış olduğu turizm atağı sonuç vermeye başladı. Giresun, 15 yıl aradan sonra gelecek olan kruvaziyer gemisiyle yabancı akademisyenleri ağırlayacak.
Giresun Adası’nda Herkül’ün izini sürecekler
GİRASUN / İHA - Doğu Karadeniz’de yaşlanabilir tek ada olan Giresun Adası’nda mitolojide geçen Herkül’ün altın post efsanesinin izini sürecek olan yabancı akademisyenler için çalışma başlatıldı. Herkül’ün altın post efsanesinin yer aldığı Giresun Adası’nın, turizm adına bir fırsat olduğu belirtildi.

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın talimatları ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner ise “Giresun tarihi mirası doğal güzellikleri ile dillere destan bir şehir. Biz ’pehlivan’ gibi diyoruz. Avrupa ve Amerika ise ’Herkül’ gibi diyorlar. Giresun Adası savaşçı Amazon kadınlarının ve binlerce yıllık mitolojik efsanelerin yaşadığı eşsiz bir destinasyon. Bu yıl inşallah sayın valimizin himayelerinde yürüttüğümüz çalışmalar ile bu efsane bir turizm başarısı efsanesine dönüşecek" dedi.

Gelecek olan akademisyenlerin programıyla ilgili de bilgi veren Uzuner “Herkül’ün altın post için geldiği Giresun Adası’na şimdi de Stanford ve Harward Üniversitesi’nin seçkin akademisyenleri turizm amaçlı gezi düzenledi. 14 ve 19 Ağustos tarihlerinde Giresun’a gelecek olacak olan 2 farklı kruvaziyer gemisi deniz turizmi için iyi bir başlangıç olacak. Giresun’da bir tam gün geçirecek seçkin kruvaziyer turistler ada, kale, zeytinlik semti ve Tirebolu destinasyonlarını ziyaret edecekler” diye konuştu.
Yorum Yazın