• Ekonomi

Gökhan Yavaş 2015 yılında E-Ticaretin lokomotif ürünü altın olacak

Altın satışında kredi kartına 4 taksit uygulamaya başlanması elektronik ticarete hız kazandırdı. 2015 yılında internetten altın satışlarında yüzde 100’den daha yüksek oranda artış beklediklerini kaydeden Aldido.com’un CEO’su Gökhan Yavaş, elektronik ticaret içinde büyüme oranının en çok altın satışlarında gerçekleşeceğini söyledi.
Gökhan Yavaş 2015 yılında E-Ticaretin lokomotif ürünü altın olacak
İSTANBUL / İHA - Aldido.com’un CEO’su Gökhan Yavaş, elektronik ticaret içinde büyüme oranının en çok altın satışlarında gerçekleşeceğini söyledi. Türk tüketicisinin internet üzerinden satış alışkanlıklarının hızla artığına dikkat çeken Yavaş, günümüzde tüketicinin cep telefonu, elektronik eşya, küçük ev aletleri, tekstil gibi ürünler yanında altını da internetten satın almayı tercih ettiğini kaydetti.

Online alışverişte en çok 22 ayar bilezik ile tam ve çeyrek altının tercih edildiğini vurgulayan Yavaş, “tercih edilen ürünlere baktığımızda internet satışlarında tüketicinin önceliğinin yatırım olduğunu söyleyebiliriz. İnternetten altın alışverişi, kuyumculara göre çok daha fazla avantaj sağlıyor. İnternette 22 ayar bilezikler yüzde 10; tam, çeyrek ve yarım cumhuriyet altınları ise yüzde 5’e varan indirimle satılıyor. Kuyumcuların birçoğu hala kredi kartı satışlarında tüketiciye komisyon uygulamaya devam ederken biz komisyon uygulamadan 4 taksit ile satış yapıyoruz. Ayrıca internette altın ürünlerinin güvenlik sertifikası ile satılması, tüketicide güven yaratıyor. Takı olarak ise internet müşterisi ağırlıklı olarak küpe, yüzük ve kolye tercih ediyor” dedi.

Taksitli altın satışlarının elektronik ticaretin büyüme hızını artıracağını belirten Gökhan Yavaş, şöyle devam etti: "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Şubat 2014’te, başta cep telefonu ve altın olmak üzere birçok üründe taksitli satışları kaldırmıştı. Karar sonrasında azalan satışların olumsuz olarak en çok bizim sektörü etkilediğini söyleyebilirim. Altın satışında 4 takside izin veren yeni düzenleme ile sıkıntı çok kısa sürede aşılacak ve elektronik ticarette büyüme hızı artacak. Son günlerde altın satışlarının yükselmesi, bunun en önemli göstergesidir. 2014 yılında Türkiye’de toplam altın satışlarında online’ın payının yüzde 10 olduğunu tahmin ediyoruz. 2015’de bu oranın en az iki katına çıkacağını ve altının internet satışlarda lokomotif ürün olacağını düşünüyorum."

Aldido’nun altın satışında 25 Aralık 2014 tarihine kadar sürecek yeni bir kampanya başlattıklarını sözlerine ekleyen Yavaş, “22 ayar bilezik alan herkese 0.10 gr altın hediye etmeye başladık. Kampanyada bileziğin fiyatına herhangi bir sınırlama getirmedik. Tüm altın satışlarımızda olduğu gibi, hediye altın ve bileziği sigortalı olarak, aynı gün değerli maden kargosu ile müşterilerimize gönderilmektedir.”
Yorum Yazın