TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Göller ve nehirler dondu, Ardahan buz kesti

Ardahan’da son günlerde etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle Çıldır Gölü ve Kura Nehri dondu.
Göller ve nehirler dondu, Ardahan buz kesti
ARDAHAN / İHA - Ardahan’da etkili olan Sibirya soğukları hayatı olumsuz etkiliyor. Aşırı soğuklar nedeniyle Çıldır ilçesi yakınlarında yer alan Çıldır Gölü ile Ardahan kent merkezinden geçen Kura Nehri’nin yüzeyi tamamen dondu.

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yer alan Çıldır Gölü, yaşanan Sibirya soğukları ile birlikte yüzeyi tamamen dondu. Göl’ün donmasına en çok sevinenlerden olan ve göl kenarında işletmecilik yapan Atalay Uzunkaya, Atlı kızakların bir hafta içerisinde sezonu açacağını söyledi. Uzunkaya, ’’Çıldır Gölü dün ve bugün Sibirya soğuklarının etkili olması nedeniyle dondu. Göl’ün donması işletmeci olarak bizi sevindirdi. Atlı kızaklar bir hafta içerisinde sezonu açacaklar. Çıldır gölü eski halini almaya başladı ve bu sayede bizim yüzümüzü de güldürecek’’ dedi.

Soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen donan Kura nehri üzerinde gezen vatandaşlar nehir üzerinde selfie yaptı.

Urfa’dan geldiğini söyleyen Emin Seval isimli vatandaş, ağaçların çiçek aşarcasına kırağı tuttuğunu ve eşsiz bir görüntü oluşturduğunu söyleyerek, ’’Sabah Urfa’dan geldim buraya Urfa gayet sıcaktı ama burası Sibirya soğukları ile baş başa, ağaçlar çiçek açmış gibi her taraf kırağı tutmuş. Yani ortalık buz tutmuş’’ dedi.

Nehir üzerinde gezerek görsel şölenin tadını çıkaran gençler ise bol bol selfie çektirdi. Nehir üzerinde selfie yapan Mehmet Alkan isimli vatandaş, ’’Şu anda Ardahan’da Sibirya soğukları hakim olduğu için göller ve nehirler donmuş durumda. Bunlardan birisi de şu an üzerinde durduğumuz Kura Nehri. Tabakası oldukça sertleşmiş ve üzerinde rahatlıkla yürüyebiliyoruz. Bu da soğukların ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.’’ dedi.
Yorum Yazın