TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Gözaltına alınan polisler sağlık kontrolünden geçiriliyor

Emniyetteki dinleme iddiaları soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu gözaltına alınan 13 şüphelinin sağlık kontrolü devam ediyor.
Gözaltına alınan polisler sağlık kontrolünden geçiriliyor
ADANA / İHA - Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "kişisel verileri usulsüz ele geçirme", "yok edilmesi gereken verileri yok etmeme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından, Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan emniyet personeline yönelik Adana merkezli soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Emniyet Müdür Yardımcı H.D, Emniyet Müdür Yardımcısı E.Y, Şube Müdürü Y.Z.T, Şube Müdürü M.K, Şube Müdürü S.K, Şube Müdürü İ.S, Emniyet Amiri M.R.K, Başkomiser F.İ, Komiser Yardımcısı Y.E. ve polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ile C.B. hakkında Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartıldı.

"17 ARALIK OPERASYONUNDAN ÖNCEKİ ŞUBE MÜDÜRLERİ ALINDI"
Operasyonda 17 Aralık 2013 operasyonundan önce Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Y.Z.T. Yardımcısı M.K. Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı İ.S. Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı H.G.’nin de gözaltına alınması dikkat çekti. Adana’da sanayide TIR içinde roket başlığı bulunduğunda da terör şube müdürü görevinde Y.Z.T. bulunuyordu. Y.Z.T. Son 3 emniyet müdürü döneminde terör müdürlüğü yaptı.

Emniyetteki soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 13 şüpheliden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru, gözaltına alınarak Adana’ya gönderildi. Haklarında Sulh Ceza Hakimliği’nce yakalama kararı çıkartılan 13 şüpheliden polis memuru C.B, İstanbul’da gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli olduğu öğrenilen polis memuru, Adana’ya gönderildi.

Bu karar doğrultusunda şüpheli emniyet personellerinin yakalanması için görev yaptıkları Adana merkezli Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa’da çalışma başlatıldı.

Gözaltına alınanlar gece boyu Adana Adli Tıp Birimi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. En son ise eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdür Yardımcısı İ.S. sağlık kontrolünden geçirildi.
Yorum Yazın