TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Gül, 'Son yaşananlar çözüm sürecinin başarısını gösteriyor'

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, son yaşanan hadiselerin aslında çözüm sürecinin başarısını gösterdiğini belirterek, 'Çözüm süreci başarıya ulaştıkça birilerinin etekleri tutuşmakta ve ‘nasıl bu süreci sabote ederim’ diye düşünmektedir. Keşke AK Parti’nin İzmir’de yaptığı muhalefet Türkiye’de ana muhalefet partisi tarafından yapılsa. Ama Kılıçdaroğlu sürekli Türkiye’nin değil de Esad rejiminin ayakta kalması için açıklamalar yapıyor' dedi.
Gül, 'Son yaşananlar çözüm sürecinin başarısını gösteriyor'
İZMİR / İHA - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve Yerel Yönetimler Bölge Koordinatörü Mustafa Baloğlu, Ak Parti İzmir milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı ‘Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı’ Balçova Termal Otel’de yapıldı.

Konuşmasına Karaman Ermenek’teki maden kazasında göçük altında kalanlara bir an önce ulaşma temennisi ve Diyarbakır’da şehit olan er için yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Abdulhamit Gül, haziran seçimleri öncesi İzmir’in ihtiyaçlarını ele almak ve kararlılıkla faaliyete geçirmek üzere bir araya geldiklerini ifade etti.

Türkiye’de çözüm süreci bağlamında son yaşanan hadiselerin aslında çözüm sürecinin başarısını gösterdiğini söyleyen Gül, “Çözüm süreci başarıya ulaştıkça birilerinin etekleri tutuşmakta ve ‘Nasıl bu süreci sabote ederim’ diye düşünmektedir. Bizim kamu düzeninden ödün vermeme kararlılığımız güvenlik ve özgürlük paketi ve yargı paketi ile sokak vandalizmlerini ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapacağız. Bütün derdimiz 77 milyonun huzur ve birliğidir” dedi.

“KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE YERİNE ESAD İÇİN KONUŞUYOR”
Türkiye’nin en büyük sorununun muhalefet sorunu olduğunu belirten Abdulhamit Gül şöyle konuştu: “Türkiye’de yaşanan sorunlardan birisi de muhalefet sorunudur. 30 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de hemşerilerimiz bize muhalefet görevi verdiler. Biz de başımız gözümüz üzerine diyerek muhalefet için İzmir’e daha fazla hizmet için kollarımızı sıvadık. İzmir’de ‘muhalefetlik nasıl yapılır’ herkes gördü. AK Parti’nin nasıl muhalefet yaptığını İzmir de görülüyor. Keşke AK Parti’nin İzmir’de yaptığı muhalefet Türkiye’de ana muhalefet partisi tarafından yapılsa. Ama bir sorun var. Kılıçdaroğlu sürekli Türkiye’nin değil de Esad rejiminin ayakta kalması için açıklamalar yapıyor.”

“YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ”
Teşkilat olarak haziran seçimleri öncesi kongreler sürecinde büyük bir heyecanla çalıştıklarını aktaran Gül, “Kongrelerden yeni Türkiye’yi kuracak kadrolarımızla omuz omuza başarıyla yürüyeceğiz. Yeni Türkiye’nin kurulmasında haziran seçimlerini gerçekleştireceğiz. 30 Mart yerel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletimizden büyük bir destek gördük. Vesayetçi, eski Türkiye’yi tasnif eden özgürlüğün simgesi olacak seçim de haziran seçimleridir. Bu seçimde de yeni Anayasa’yı yapacak çoğunluğa ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu seçimlerde de yüzde 50’nin üzerinde alarak zafere ulaşacağız” şeklinde konuştu.

“ERDOĞAN, YEREL YÖNETİM BAŞARISINI DÜNYAYA GÖSTERDİ”
AK Partili belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik modelini örnek alarak hareket ettiğini aktaran Gül şunları söyledi: “İzmir’de çalışmalarımızla birlikte 2019 seçimlerinde İzmir’e daha fazla hizmet için zafere ulaşacağız. Bizim bütün derdimiz 6 belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle İzmir’e daha fazla hizmet yapmaya çalışmaktır. AK Parti hükümeti bütün şehirlere ne veriyorsa İzmir’e de o kadar hazineden katkı sağlamaktadır. Ama İzmir’in daha iyi yönetime ihtiyacı var. Bunu bütün İzmirliler de hissediyordur. İzmirli neyi istiyorsa mecliste de bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. AK Parti’nin yerel yönetim başarısı bir efsanedir. Cumhurbaşkanımız 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyken bütün dünyaya nasıl bir başarı öyküsü yazılacağını herkese gösterdi. Bugün tüm AK Partili belediyelerin Cumhurbaşkanımızın belediyecilik hizmetlerini örnek almaktadır. İzmir’e ne ihtiyacı var ise, eksiklikleri tespit etmek üzere buradayız. Alacağımız kararların da daha iyi hizmet vermek için takipçisi olacağız. Biz yerel yönetim anlayışımızda belediyenin hangi partiden olduğuna bakmadan hizmet veriyoruz. Bizim anlayışımızda şehrin sakini şehrin sahibidir ve hizmete muhtaçtır. Biz insana verdiğimiz değerden dolayı hizmet götürürüz.”

“ARTIK TEK KALE MAÇ YOK, FAY HATTI KIRILDI”
AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi, İzmir Milletvekili Hamza Dağ 30 Mart seçimlerinin ardından İzmirlilerin kendilerine iktidarlığın yanı sıra muhalefet olma görevi de verdiklerini belirterek, “Büyükşehirde artık tek kale maçın olmayacağı çift kale maçın olacağı ve fay hattının kırıldığı bir durumu İzmirliler bize sunmuş oldu” dedi.

“MECLİSTE ENGELLEYEMİYORSAK, YARGIDA ENGELLERİZ”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mecliste çoğunlukta olmasını fırsat bilerek yasalar çıkardığını aktaran Dağ şunları söyledi: “2014 yılında bazı hususları gözden kaçırdık. Şimdi bazı yerlerde yeni yeni binalar görülmeye başladı. Bizim özellikle imar konularıyla ilgili muhalefetimizi yapmamız gerekiyor. Çünkü 3-4 katlı binaların yanında yüksek binalar yükselmeye başladı. Büyükşehir meclisinde muhalefet olarak yeterli değiliz. Ancak bazı durumları meclisle engellemiyorsak yargıyla engellemek zorundayız. Biz belediye başkanlarımızla önümüzdeki günlerde bu anlamda en ciddi adımları atacağız.”

“SİZE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ”
Büyükşehir’in ‘Ankara bizi engelliyor’ söylemlerinin aksine CHP’nin AK Parti’yi engellediğini örneklerle anlatan Hamza Dağ şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde ilçe belediye başkanları büyükşehire destek açıklaması yaptı. Bayram değil seyran değil neden böyle bir şey yapıldı. Bir de ‘Aziz bey çalışıyor hükümet engelliyor’ deniyor. Koca bir yalan bu. Bizim İzmir’e iki stad projemiz var. Büyükşehir Belediye Başkanı ‘yaptırmam’ diyor. Alsancak Limanı’nın olduğu yerde ‘kruvaziyer yapalım’ diyoruz, hep bir ağızdan ‘Olmaz’ diyorlar. Bunun ötesinde İZKARAY Körfez Projesi hazır, hep beraber ‘Yaptırmayız’ diyorlar. Çalışan kim, yaptırmayan kim? Bu arkadaşlar çalışmaktan hoşlanmıyorlar. Madem ki çalışmıyorsunuz bir şeyler yapmak isteyenlere engel olmayın. Sadece istediğimiz gölge olmayın başka ihsan istemeyiz. Bir AVM tutturmuş gidiyorlar. Gerçi bununla ilgili çok da yalancı çıktılar. Alsancak Stadı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca depreme dayanıklı olmadığı üzerine raporu var. Şimdi buraya ‘AVM yapacağız’ diyorlar. CHP’nin bu konuda sicili bozuk. Buranın bir BMC sorunu vardı. Biz bakanlarımızla BMC için mücadele ediyorduk, neredeydiler o zaman. Biz çalışırken ‘AVM yapacağız’ diyorlar. Yapıldı mı, hayır. BMC meselesini biz çözdük. Biz bunları unutmadık. Alsancak Stadı’nın olduğu yer buradan söylüyorum, spor alanı olarak kalacak ve kalmaya devam edecek. Kendinize başka bir siyaset alanı bulun. Size buradan ekmek çıkmaz.”

“ANKARA BİZİ ENGELLİYOR’ YALANINA SIĞINMAYIN”
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, İzmir’de yapıcı muhalefetle büyükşehir belediyesine katkı koymaya çalıştıklarını ve yepyeni projeler ürettiklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Biz hizmet vermeye devam edeceğiz. Zaten süregelen 35 projemiz yürüyor. Biz yarış istiyoruz. Biz yarışmak istiyoruz. Belediye bizimle koştursun, bizim 35 projemiz gibi proje açıklasın istiyoruz. Bunları yaparken de artık lütfen ‘Ankara bizi engelliyor’ yalanının arkasına sığınmaktansa sahneye çıksınlar. Biz kavga siyasetinden yana değiliz. Bizim amacımız İzmir’e hizmettir. İzmir için birlikte çalışmaya mecburuz. AK Partili 6 belediye başkanımız İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yine CHP’li 22 belediye başkanımız da Ankara ile çalışmaya mecbur. İzmir için çakılan her çivinin arkasında olacağımızı hep söylüyorum. Biz büyükşehirden hizmet bekliyoruz.”

Tire’de arazilerin hazineye devri ile ilgili yaşanılan süreci anlatan Delican, AK Partili 6 belediye başkanına da sergiledikleri duruştan dolayı teşekkür etti. AK Parti belediyecilik anlayışının ileride tarih kitaplarına girecek yapıya sahip olduğunu ve İzmir’de bu defa kazanacaklarını belirten Delican, kongre sürecinin ardından İzmir’de de hizmetleriyle 2019’da teveccüh göreceklerine inandıklarını ifade etti.
Yorum Yazın