TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Gülben Ergen 28'inci Anaokulunu açtı

Sanatçı Gülben Ergen, başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yapılan Oğuzhan Yıldırım Anaokulunun açılış törenine katıldı.
Gülben Ergen 28'inci Anaokulunu açtı
Ali Sürüm - ANTALYA / İHA - Konyaaltı ilçesi Cahit Ünver ilk ve ortaokulu bahçesinde hayırsever Şadiye-Okay Yıldırım çiftinin, yaklaşık 10 ay önce trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki çocukları Oğuzhan Yıldırım’ın adının verildiği anaokulunun açılış törenine, sanatçı Gülben Ergen, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hayırseverler Şadiye-Okay Yıldırım ile anne anne Mesrure Özkan ve dede Galip Özkan, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören alanına gelen sanatçı Gülben Ergen’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterirdi. Kalabalığı selamlayan Ergen, anaokulunun sınıflarını gezdi. Ergen, çocuklarla sohbet edip onlarla fotoğraf çektirdi. Ergen, bazı çocukları omzuna alarak objektiflere poz verdi. Ünlü sanatçı, minik öğrencilerin folklor gösterilerini cep telefonu ile görüntüledi.

ANTALYA’DA 2. OKUL
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Gülben Ergen, Çocuklar Gülsün Diye Derneği olarak, Antalya’da ikinci anaokulunu açmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.
28’inci anaokulunu açtıklarını ve 29’uncu anaokulunu 29 Ekim gibi anlamlı bir günde Ankara’da açacaklarını dile getiren Ergen, “Ağrı ve Uşak’ta açacağız. Okullar kapandığı için ara verdik. Okulların açılmasıyla birlikte ilk açılışımız Antalya’da oldu. Uzun zamandır söz vermiştik. Kıymetli bir ailenin acısıyla yaptığı bir bağış. Evlatlarının ismini bu okul ile ölümsüzleştirmeyi seçtiler. Çok saygın buluyorum. Öğrencilerin yüzünü güldürmek çok kutsal bir acıyı yaşama şekli. Benim de yaşam felsefeme uyan bir şey. Hepimiz büyük acılar yaşadık” diye konuştu.

“UMUDUMU YİTİRMİYORUM”
Okul öncesi eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizen Ergen, “Her açılışta olduğu gibi ben çok gururlu ve mutluyum. Şu an aydınlık bir yerdeyiz. Karamsar konuşmak istemiyorum. Ama bulunduğum sektör gereği elbette ki, eğlence sektörü bu konuda en büyük eleştiriyi alan müzisyenlerdir, şarkıcılardır, yorumculardır, sahne alanlardır. Ekranda olan insanlardır. Ben hem vatandaş hem anne olarak, hem de insan olarak, ülkemizin layık olmadığı her türlü savaş, saldırı, şiddete terör karşısında biriyim. Ama umudumu yitirmiyorum. Umudumu okul öncesi eğitimdeki yaştaki çocuklara yardım ederek yaşatmaya çalışıyorum“ dedi.

“SANCAR, KIYMETLİ BİR DEĞERİMİZ”
Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’la gurur duyduğunu söyleyen Ergen, “Mardin’in benim yaşamımda çok önemli bir yeri var. Çocuklar Gülsün Diye projesinin hayata geçmesinde önemlidir. 31 Ocak’ta sahneye çıkan, yılbaşını Mardin’de geçiren birisiyim. Mardin benim için çok önemli. Ülkemiz için çok önemli çok zengin bir kültür. Hocamız bize çok büyük kültür yaşattı. Onun yazdıklarını dikkate almak lazım. Müthiş bir Atatürk aşığı o. ‘Mardin’in bir köyünde doğdum. O zor şartları yaşadım. Ama bugün ülkeme Nobel ödülü kazandırdım” diyecek kadar kıymetli bir değerimiz. Tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Gülben Ergen, Antalya’da çocukluk ve okul yıllarının geçtiğini hatırlatarak, Manavgat’ın ardından kent merkezinde ‘Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu’nun ikinci okul olduğunu söyledi.

Kimsenin evlat acısı yaşamaması temennisinde bulunan ünlü sanatçı, “Şadiye Yıldırım, yıllarca bağrına basarak büyüttüğü evladı Oğuzhan Yıldırım adına bu anaokulunu hediye etti. Biz sadece aracıyız. Biz o, ne derse onu yaptık aslında. Bir anne babanın, anneanne, dedenin yüreğindeki acısını hiç tanımadığı çocukları güldürme çabasıyla yaşamasını çok saygın buluyorum. Antalyalı bu kıymetli aile bu sevaba girdi” dedi.

81 İLDE 81 ANAOKULU
28’inci anaokulunu açtıklarını aktaran Ergen, “Biz aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin, aydınlık çocukları yetişsin diye bu mücadeleyi veriyoruz. Önümüzdeki günlerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da 29’uncu anaokulunu açacağız. Sonra, Ağrı ve Uşak’a gideceğiz. Ve bu serüven 81 ilde, 81 anaokulu açıncaya kadar devam edecek. Ülkemiz çok hassas dönemlerden geçiyor. Bir Nobel ödülü aldı bir Atatürk aşığı. Mardin’in köyünden çıktı, Nobel’i aldı. Ülkemizin ismini sırtladı. Buradan da inşallah böyle öğrenciler çıkar” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Ergen'e plaket takdim etti.
Öte yandan bir grup Veli-Der Antalya Şubesi üyesi veli, anaokulunun okul bahçesine yapılmasına tepki gösterdi.

Veli-Der Antalya Şube Başkan Yardımcısı Nalan Metindir, “Fiziki koşulları yetersiz olan okullarımıza, okul bahçelerine ana okulları yaptırarak çocuklarımıza neredeyse hiç oyun alanı kalmamaktadır. Benzer bir duruma Dr. Cahit Ünver okulunda karşı karşıyayız. 8 anaokulu şubesi bulunan okulumuzun, olmayan kapalı spor salonu, çok yetersiz kütüphanesi, rehberlik odası gibi ihtiyaçları dikkate alınmayıp, Çocuklar Gülsün Diye Derneği ve Gülben Ergen aracılığıyla hangi ihtiyaç ve gerekçeyle olduğunu bilmediğimiz şekilde bahçeye iki derslikli ana okulu yapılmıştır. Anaokulu ile bahçe iyice küçülmüştür” diye konuştu.

Kepez, Döşemealtı gibi ilçelerde anaokuluna daha çok ihtiyaç olduğunu savunan Metindir, açılışı yapılan anaokulunun kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını belirtti.
Yorum Yazın