TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Gümrük ekiplerinden 51 bin TL'lik kaçak sigara operasyonu

Kocaeli’de gerçekleştirilen operasyonda bir otobüste 51 bin 141 TL değerinde kaçak sigara ele geçirildi.
Gümrük ekiplerinden 51 bin TL'lik kaçak sigara operasyonu
KOCAELİ / İHA - Sigara kaçakçılığına ilişkin yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonunda Van’dan İzmit’e gitmekte olan bir otobüs şüpheli görülerek takibe alındı. Aracın Kocaeli istikametinde ilerlediğinin tespit edilmesi üzerine İl Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ile temasa geçilerek, Anadolu Otoyolu İzmit Gültepe mevkiinde gerekli güvenlik önlemleri alındı.

Söz konusu araç kontrol noktasına geldiğinde gümrük muhafaza memurları ve trafik polislerinin kontrolünde durduruldu. İlk incelemenin ardından araç, gerekli arama işlemleri yapılmak üzere Derince TCDD liman sahasına götürülüp, Gümrük Muhafaza ekiplerince X-Ray taramasına alındı. İncelenen otobüsün çeşitli yerlerinde farklı yoğunluk tespit edilmesi üzerine araç arama alanına çekildi. Burada yapılan detaylı aramada ’Tütün’ isimli dedektör köpeği bazı bölmelere yoğun tepki verdi.

Elle ulaşılamayan ve gözle görülemeyen bu bölmeler teknik cihazlar kullanılmak suretiyle incelendiğinde otobüsün iç tavan kısmının her iki yanında bulunan aydınlatma ve havalandırma boşluklarında sigara paketleri bulundu. Yapılan tespit sonunda TAPDK bandrolü ile Türkçe uyarı ibareleri bulunmayan toplam 8 bin 320 paket sigaraya el konularak, 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yakalanan sigaraların piyasa değerinin 51 bin 141 TL olduğu belirlendi.
Yorum Yazın