TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Gündem 25 Nisan 2015 Cumartesi

Türkiye ve dünya gündemi. 25 Nisan 2015 Cumartesi günü için neler planlandı, neler görüşülecek, neler konuşulacak, hangi müsabakalar oynanacak.
Gündem 25 Nisan 2015 Cumartesi
CRA - 1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü

-  AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avustralya Anıtı'nda, 57. Alay Şehitliği'nde ve Yeni Zelanda Anıtı'nda gerçekleştirilecek anma törenlerine katılacak. Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Conkbayırı'ndaki temsili alay sancağı devir ve teslimine katılacak. 

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısına katılacak.

- Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Karadağ Devlet Başkanı Filip Vujanoviç ile ayrı ayrı görüşecek.

- Mabeyn Köşkü'nde Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşit Dostum'u kabul edecek Erdoğan, ardından Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile bir araya gelecek.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra AK Parti'nin Erzurum mitingine katılacak. Davutoğlu, daha sonra Sivas'a geçerek AK Parti mitingine iştirak edecek ve valiliği ziyaret edecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da, seçim çalışmaları çerçevesinde Düsseldorf ISS Dome Arena'da yurt dışındaki partililere seslenecek.

5- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Türk Federasyonu Mönchengladbach Türk Kültür Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak.

6- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Avusturya'da mitinge katılacak.

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" hava harekatının sona ermesi ve başlayacağı ilan edilen "Umuda Dönüş" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

10- Almanya'da, Türklerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşları tarafından "Soykırım İftiralarına Karşı Dostluk ve Barış Buluşması" yürüyüşü düzenlenecek.

11- Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, Bursaspor-İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor-Kasımpaşa, Eskişehirspor-Fenerbahçe karşılaşmaları yapılacak.

12- Türkiye Basketbol Ligi'nin 28. haftası, Türk Telekom-NSK Eskişehir Basket, Galatasaray Liv Hospital-Darüşşafaka Doğuş, Royal Halı Gaziantep-Banvit ve Pınar Karşıyaka-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla başlayacak.
Yorum Yazın