TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Güney Kıbrıs Rum basınına göre Avrupa'nın en büyük ordusu Türkiye'de

Kıbrıs Rum Stratejik Araştırma Merkezi, daha önce Kıbrıs’taki Türk ve Rum-Yunan orduları arasında yayınladığı karşılaştırma raporunun bir benzerini Türk ve Yunan orduları için de gerçekleştirdi.
Güney Kıbrıs Rum basınına göre Avrupa'nın en büyük ordusu Türkiye'de
Fileleftheros gazetesi, “Türk Ordusu Avrupa’nın En Kalabalığı” başlığı altında geniş yer verdiği haberinde, Rum Stratejik Araştırma Merkezi tarafından, Türkiye ve Yunanistan ordularının 2014 yılındaki durumuna ilişkin hazırladığı rapora değindi. Habere göre raporda, Türkiye’nin silah altında bulunan 511 bin kişiyle Avrupa'nın en büyük ordusuna sahip olduğu, Yunanistan’da ise asker sayısının 143 bin 350’yle sınırlı kaldığı belirtildi. İki ülke arasındaki asker sayılarındaki farkın en büyük sebebinin Yunanistan’da askerlik süresinin kısaltılması ve doğum oranındaki düşüş olduğu iddia edilen araştırmada, Türkiye’nin silah, savaş araçları ve teçhizat bakımından da Yunanistan’dan üstün olduğu vurgulandı.

Söz konusu raporda iki ülkenin sahip olduğu silah, askeri araç ve teçhizatların karşılaştırılmasına da ayrıntılı şekilde yer verildi.
Yorum Yazın