TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Güney Şelalesi yeniden eski yerinde

Denizli’nin Güney ilçesinde Güney Şelalesi çökmesinin ardından yapılan çalışmalarla yenilenirken, şelale yapılan çevre düzenlemesiyle birlikte yeniden turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.
Güney Şelalesi yeniden eski yerinde
DENİZLİ / İHA - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’nin Güney ilçesinde incelemelerde bulundu. Kaymakamlık ve Belediye ziyaretlerini gerçekleştiren Vali Demir, daha sonra geçen yıl çöken Güney Şelalesi’nde incelemelerde bulundu. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın ve daire müdürlerinin eşlik ettiği Vali Demir, şelaleyi yerinde incelerken, şelaleye gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Güney Şelalesi’nin Denizli için önemli bir turizm merkezi olduğunu belirten Vali Demir, "Güney Şelalesi'nde önemli çalışmalar yaptık. Üniversitemizin yaptığı çalışmadan sonra buranın tekrar eski yerinde şelale olacağına dair karar verildi. Bu karar doğrultusunda su yeni yapılan yere, yani eski orijinal yerine su verildi. Bu doğal yapıyı oluşturan suyun kendisi. Bu su Pamukkale travertenlerini beyazlatan suyun özelliklerine sahip kalsiyum karbonat içeriyor.Burada sürekli su verildiği için yosunlar oluşuyor" dedi.

Şelalenin etrafında çevre düzenlemelerinin de yapıldığını kaydeden Vali Demir, "Sadece şelalenin yapılması yeterli değil. Yıllardır çevre düzenlemesi ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılamadı. Elde ettiğimiz ödeneklerle bölgenin çevre düzenlemesini de yaptık. 250 bin TL’lik düzenleme ile çevre düzenlemesini yaptık. Piknik alanları oturma alanları oluşturuldu. En güzel haliyle bu alanı oluşturduk. Artık Denizli Büyükşehir Belediyesi buradan sorumlu. Buradaki en büyük eksiklik gece kimsenin şelaleyi görememesiydi. Ancak gerekli düzenlemeleri yaparak ışıklandırmayı da yaptık. Bundan sonra daha fazla tanıtım yaparak bölgeye turistleri çekmeliyiz" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın