TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Medya

Haftanın En'leri

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.
Haftanın En'leri
14-20 Temmuz 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı;

HAFTANIN GÜNDEMİ “IŞİD”
IŞİD'in 9 Haziran'da Musul'u ele geçirmesinin ardından ilk kez geçen hafta Musul'da bir camide cuma hutbesi verirken görülen Bağdadi'nin eşi ve çocuklarına ait olduğu iddia edilen görüntülerin ortaya çıkması ile İŞID haftalardır olduğu gibi bu haftada 1499 haberle en çok konuşulan konuydu.

İsrail’in Filistin Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatı IŞİD haber yoğunluğunu geçemedi ama 840 haberle haftanın en çok konuşulan ikinci konusu oldu.

Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri’de görülen üçüncü duruşması, 243 habere konu olarak, haftanın en çok konuşulan üçüncü gündem maddesiydi.

Dördüncü sırada ise Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağı Rusya-Ukrayna sınırında füzeyle düşürülmesi yer aldı.

Milli Piyango İdaresi’ne ait şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesine ilişkin ihalenin yapılması, haftanın gündemine beşinci sıradan girdi.

HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8.160 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. CHP ve MHP’nin çatı adayı  Ekmeleddin İhsanoğlu, 3.340 haberle 2.sırada yer alırken,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1143 haberle 3. sırada olduğu raporlandı. HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş  ise 1009 haberle 4.sıraya yerleşti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 526 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.  

HAFTANIN ÜNLÜSÜ  “AJDA PEKKAN”
Muazzez Abacı ile Harbiye Açıkhava’da verdiği konser ile Ajda Pekkan medyada da 115 haberle haftanın galibi oldu. Geçirdiği hastalığı ile ilgili gündemden düşmeyen Serdar Ortaç  97 haberle ikinciydi. Başbakan’ın Vizyon Toplantısına katılan Orhan Gencebay 90 haberle haftanın üçüncüsü oldu. O Ses Çocuklar yarışmasına RTÜK tarafından kesilen ceza ile gündeme gelen Acun Ilıcalı 79 haberle dördüncü sırada yer aldı. Başbakan’ın iftarına katılan diğer bir ünlü Bülent Ersoy ise listenin beşinci sıradaki ismi oldu.

HAFTANIN SPOR ADAMI “CESARE PRANDELLİ”
Galatasaray’ın yeni Teknik Direktörü Cesare Prandelli 451 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş 370 haberle ikinci sıradaydı. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ise 362 haberle üçüncü sırada yer aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 346 haberle dördüncü, Türk Teknik Direktör Ersun Yanal ise 282 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı.

HAFTANIN SPORCUSU “DEMBA BA”
Beşiktaş’ın yeni transferi Demba Ba 461 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Fenerbahçe’nin yeni transferi Diego Ribas 362 haberle ikinci sırada yer aldı. Galatasaray’ın yeni transferi Olcan Adın ise 238 haberle üçüncü oldu. Galatasaray’da forma giyen Sneijder 176 haberle dördüncü sırada yer aldı. Galatasaray’ın file bekçisi Muslera ise 150 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.  


 
Yorum Yazın