TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Halkın dilekçe ve talepleri ile Demirtaş'a soruşturma davası açıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında başlatılan soruşturmanın halkın talebi üzerine açıldığını söyledi.
Halkın dilekçe ve talepleri ile Demirtaş'a soruşturma davası açıldı
Ali Sürüm - DİYARBAKIR / İHA - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2014 Ekim ayında Kobani bahanesiyle halka sokağa çıkma çağrısı yapmıştı.

Demirtaş’ın çağrısı üzerine özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halk sokağa dökülmüş ve yapılan eylemler 6-8 Ekim olayları olarak tarihe geçmişti. Birçok vatandaşın hayatını kaybettiği, birçok iş yerinin ve kamu kuruluşunun zarar gördüğü olaylardan yaklaşık 10 gün sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı.

Medyada henüz yeni yer alan soruşturma ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından İHA'ya bilgi verildi. Solmaz, soruşturmanın yeni bir soruşturma olmadığını, olaylardan yaklaşık 10 gün sonra açıldığını söyledi. Solmaz, aynı zamanda soruşturmanın açılmasında 6-8 Ekim olaylarında mağdur olmuş halktan gelen dilekçelerin ve taleplerin değerlendirildiğini de belirterek, "Soruşturma yeni değil, olaylardan yaklaşık 10-11 gün sonra açıldı. 6-8 Ekim olaylarında zarar gören ve mağdur olan halkımızdan gelen talep ve dilekçeler de göz önüne alınarak açılan bir dosya. Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğu takdirde kamuoyu bilgilendirilecektir" dedi.
Yorum Yazın