TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hamarat kadınlar en güzel yemek için yarıştı

Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası ve Mesir Tertip Komitesi tarafından 475. Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında bu yıl 15.’si düzenlenen yemek yarışmasında birbirinden güzel yemekler yarıştı.
Hamarat kadınlar en güzel yemek için yarıştı
İHA - Tarihi Yeni Han’da Ezgi Sertel’in sunumuyla gerçekleşen yarışmada Manisalı hamarat kadınlar hazırladıkları en güzel yemekleri jüri üyelerinin beğenisine sundu. Yarışmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Mehmet Akgül ve vatandaşlar izledi. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmaya, zeytinyağlılar, etliler, hamur işi ve tatlılar kategorilerinde toplam 69 yarışmacı katıldı. Yarışmada çeşitli desenler ve şekillerden yapılan pastalar ilgi odağı oldu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yarışma öncesi yaptığı konuşmada, "Manisa bir tarih bir kültür bir medeniyet şehri. Dolayısıyla güçlü medeniyeti olanlar zengin kültürü olanlar zengin de bir mutfak sahibi olurlar. Biz ve atalarımız asırlar boyunca kıtalara hükmettik büyük imparatorluklar ve devletler kurduk. Manisalı hanımefendilerde yaptıkları yemeklere sevgilerini kattıkları için bir birinden nefis yemekler yapıyorlar. Bu güzel yarışmanın organizasyonunda emek sarf edenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından jüri üyeleri zeytinyağlıları, etlileri, hamur işlerini ve tatlıları ayrı ayrı tattı. Jüri değerlendirmesi sonucunda etli yemekler kategorisinin birincisi bacalı et ile Süheyla Ülker birinci oldu. Zeytinyağlı yemekler kategorisinde Türkan Kılıç, zeytinyağlı enginar ile rakiplerini geçerek birinci sırada yer aldı. Hamur işi kategorisinde Ayşegül Onaylı, incir güzeli yemeğiyle birinciliği elde etti. Tatlılar kategorisinin birincisi ise hafsa sultan pastası ile Mine Senan oldu. Yarışmada her kategoride birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncülere ise çeyrek altın verildi.
Yorum Yazın