TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hastane bahçesinde hüzünlü bayram

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören bazı hastaların yakınları, Ramazan Bayramı'na hastane otoparkında ve bahçesinde hüzünlü girdi.
Hastane bahçesinde hüzünlü bayram
ADANA / İHA - Ramazan Bayramı'nı kimi evinde sevdikleriyle geçirirken, kimi çalışmak zorunda kalıyor, bazıları da hastanede yakını olduğu için bayramı hastane bahçesinde geçiriyor. Bölgenin sağlık merkezi konumunda olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin bahçesi de Ramazan Bayramı'nda hasta yakınlarıyla dolup taşıyor. Adana'ya çevre illerden sevk edilen hastaların yakınları ya da annesini yalnız bırakamayan Adanalılar bahçede ya ağaç altında ya da otomobillerinin içinde kalıyor.

Kalacak yerleri, imkanları olmadığı için ya da ailelerini yalnız bırakmamak için bahçede konaklamak zorunda kalan hasta yakınları bayram olmasına rağmen hastalarının ilaç, kan ve diğer ihtiyaçlarını gidermek için bir an olsun hastane bahçesinden ayrılmıyor.

Gecede nöbetleşerek uyuyan hasta yakınları hastane tarafından yapılan anonsları can kulağıyla dinliyor. Refakatçiler, bayramda da eş dost ziyareti yerine hastane bahçesinde bekleyen hasta yakınlarıyla bayramlaşabildi.

Bayramı hastane bahçesinde ev gibi kullandıkları otomobillerinde geçirmek zorunda kalan 28 yaşındaki Resul Tekinhatun, İmamoğlu'dan 4 gün önce geldiklerini annesi Cemile Tekinhatun'un (66) bağırsak rahatsızlığı olduğunu belirterek, "Bugün Ramazan Bayramı herkesin bayramını kutluyorum ama biz kamyonet arkasında annemin iyileşmesi için bayrama hastane bahçesinde girdik. Yeter ki annem iyileşsin bu yıl kaderimiz böyleymiş" dedi.

Annesi Hatice Sezer'in (58) enfeksiyon kaptığı için 3 aydır yoğun bakımda yattığını Adana'da oturmasına rağmen annesini bir an olsun yalnız bırakmadığını belirten Merve Sezer (37) ise, "Bugün bayram ama kimseye iyi bayramlar diyemiyorum. Annesiz bayramın hiçbir anlamı yok" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Yorum Yazın