TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Hatay'da Yahudiler Hamursuz Bayramı'nı kutladı

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile Hatay’da bulunan farklı dinlerin temsilcileri, Musevilerin Hamursuz Bayramı dolayısıyla havrayı ziyaret etti.
Hatay'da Yahudiler Hamursuz Bayramı'nı kutladı
Ozan Koltuk - HATAY / İHA - Lekesiz, yaptığı konuşmada, Musevi vatandaşların bayram sevincini paylaştıklarını söyledi. Hatay'ın, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı illerin başında geldiğini belirten Lekesiz, “Bir taraftan Kutlu Doğum, bir taraftan Musevilerin Hamursuz, bir taraftan Hristiyanların Paskalya Bayramı. Allah sağlık, huzur, afiyet içerisinde bu bayramları hep beraber kutlamayı nasip etsin" dedi.

Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu da yaptığı konuşmada, Hamursuz Bayramı'nın, İbrani kavminin Mısır'da Musa Peygamber önderliğinde Firavun'un zulmünden, esaretten özgürlüğe kaçışı sırasında unu suyla yoğurup yemeleri anısına kutlandığını anlattı.

Havrayı Vali Lekesiz ile birlikte ziyaret eden Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Salih Güder, Katolik Kilisesi Pederi Domenico Bertogli, Alevi kanaat önderlerinden Nasrettin Eskiocak ile bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin de kardeşlik ve huzur ortamının bozulmaması temennisinde bulunduğu konuşmaların ardından misafirlere mayasız ekmek ikram edildi.
Yorum Yazın