TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Hattuşa Kültür Havzasında alternatif turizm planlaması

Çorum’un Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve beraberindeki heyet Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’i ziyaret etti.
Hattuşa Kültür Havzasında alternatif turizm planlaması
ÇORUM / İHA - Çekül Evi’nde gerçekleşen ziyarette Başkan Osman Tangazoğlu, Hititlerin başkenti Hattuşa’da yaşanan sorunlar ve belediye olarak hazırladıkları projeler hakkında Prof. Dr. Metin Sözen’i bilgilendirdi.

Ziyarette 2010 yılında hazırlanan koruma amaçlı imar planının, Hattuşa Kültür Havzasına bütüncül bakış getirmediğini belirten Tangazoğlu, öncelikli hedeflerinin havzada bütüncül koruma olduğunu söyledi.

Toplantıda turizmin gelişmesi için alt yapı çalışmalarının başladığını dile getiren Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, konaklama ve dinlenme mekânlarının yapılması, arkeopark alanının düzenlenmesi, yöreye özgü el sanatlarının geliştirilmesi konularında Belediye olarak çalışma yaptıklarını ifade etti.

Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise öncelikle Boğazkale kent merkezinde halkın kullanacağı sosyal alanların iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, konut sorununa çözüm üretilmesi için planlanan toplu konut evlerinin konumu ve mimarisinin dokuyu zedelemeyecek şekilde planlanması gerektiğinin altını çizdi.
Yorum Yazın