TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

​Hayat boyu öğrenmeye tam destek

Maltepe Binbaşı Necatibey İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Tortop, Hayat Boyu Öğrenme Programı'na çok önem verdiklerini belirtti.
​Hayat boyu öğrenmeye tam destek
CRA - Maltepe Binbaşı Necatibey İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Tortop, 'Bilişim teknolojilerinde öğretmen eğitiminin yaygınlaştırılmasını ve Avrupa ülkeleri öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri arasında bilgi iletişimini hedefleyen, Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus+’ın akademisi olarak da bilinen eTwinning projesinde her yıl başarılı çalışmalar yaptıklarını okul olarak etwining projelerine çok önem verdiklerini belirtti. Hayat Boyu öğrenmeye tam destek verdiklerini de dile getirmiş olup öğretmenlerini bu konuda desteklediğini de açıklamasına ekledi. 

Binbaşı Necatibey İlkokulu sınıf öğretmeni Derya Örs de devam eden eTwinning Projesi hakkında kısa bir bilgi verdi;
10.12.2014 tarihinde başvurusu yapılıp kabul edilen, Türkiye ve Polonya olarak kuruculuğunu üstlenmiş olduğumuz, Türkiye (Binbaşı Necatibey İlkokulu İstanbul/Maltepe),  Polonya (Szkoła Podstawowa Nr 5 im. Szarych Szeregów, Bielsk Podlaski), İspanya (CEIP Adela Santana, Las Palmas de Gran Canaria), İzlanda (Grunnskoli Bolungarvikur, Bolungarvgik) olarak ortaklaşa yürüttüğümüz “Sound By Sound Step By Step Together” adlı uluslararası e-Twinning tüm hızıyla devam etmektedir.

“Bu proje müzikten yola çıkarak başlamıştır. Müzik eğitimi yoluyla çocuklara, iyiyi, doğruyu ve güzeli kavratarak toplumsallaşması yolunda küçümsenmeyecek mesafeler alınabilir. Müzik eğitimi yoluyla ruhsal bakımdan doyum sağlayan çocuk, hem sağlıklı bir ruhsal gelişim hem de sağlıklı bir kişilik yapısı kazanma şansına kavuşmaktadır. Bunun yanı sıra  bilişim teknolojisi yazılım programları, Internet iletişim araçları ve diğer eğitim araçlarını kullanımı, analiz ve test etmeleri; Yeni eğitim araçları ile edinilen bilgi ve becerileri kullanarak, kendi öz güvenlerini sağlamaları, çalışmalardaki bilgi ve becerilerin paylaşımı ile ortak bir eğitim kültürü oluşturulması ortak ülkelerde, farklı eğitim programları, öğretim yöntem ve tekniklerini keşfetmek, öğrencilerin Avrupa Birliği’ne bakış açısının geliştirilmesi hususlarında pozitif bir katkı sağlamıştır.“ 
Yorum Yazın