TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

HDP Mersin adaylarını tanıttı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Kasım’da Mersin’den seçime girecek 11 milletvekili adayını kamuoyuna tanıttı.
HDP Mersin adaylarını tanıttı
Sultan Gedik - MERSİN / İHA - HDP Mersin 1. sıra milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, 1 Kasım’da hükümet kurulsa bile 4 yıl sürmeyeceğini öne sürerek, “En fazla 1-2 yıl içinde erken seçim olacağı kanısındayım. Bundan sonraki seçimde AKP'nin bir tabela partisi olduğunu görmek mümkün” dedi.

HDP Mersin İl Başkanlığı, 1 Kasım milletvekili adaylarını, bir otelde düzenlediği toplantıyla tanıttı. Toplantıya, dün gözaltına alınan ve halen gözaltı süreci devam eden 4. sıra adayı İkram Vuran katılamadı. Toplantıda konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Başkanı Selman Günbat, partilerine yönelik saldırıların artarak sürdüğünü öne sürerek, “Mersin’de 1 Kasım için 3 vekil hedefi koymuştuk. Ancak biz bu hedefimizi bugünden itibaren 4’e çıkarmış bulunmaktayız. Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan 4. sıra adayımız İkram Vuran’ı da Meclise göndermekte kararlıyız. Bugünden itibaren bu doğrultuda çalışacağız” diye konuştu.

Daha sonra adaylar tek tek kendilerini tanıttı. Mersin milletvekili ve 1. sıra adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin seçimlerden 7 Haziran'da olduğu gibi başarıyla çıkacağına inandığını söyledi. Fırat, 43 yıldır siyaset yaptığını, ancak hiçbir zaman HDP’de yaptığı siyasetin tadını alamadığını vurguladı. HDP’nin bir inanç partisi olduğunu belirten Fırat, “7 Haziran’da, listeye giremeyen arkadaşların, hatta partiyle hiç organik bağı olmayan yurttaşların bile bizlerden çok çalıştığına şahit oldum. Bir makam, mertebe, koltuk derdi olmadan, herkesin bu partiye nasıl omuz verdiklerini gördüm. Bu benim için çok büyük bir tecrübe olmuştur” ifadelerini kullandı.

HDP Mersin milletvekili ve 2. sıra adayı Çilem Öz ise her etnik kökenden insanın HDP'de buluştuğunu dile getirerek, seçimlerin tekrarlanıyor olmasını eleştirdi. Halkın emeğinin yok sayıldığını ifade eden Öz, “Biz daha güçlü mücadele ediyoruz, daha güçlü buradayız. Daha güçlü barış ve daha güçlü demokrasi diyeceğiz. 1 Kasım'da HDP adına değişen şey şu olacak, biz artarak, çoğalarak o meclise yeni baştan gireceğiz ve 7 Haziran seçimlerini kabul etmeyenler kendi açılarından pişmanlık yaşayacaklar çünkü aynı sonuçları onlar elde edemeyecekler” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, AK Parti’nin hedeflediği noktaya gelmesinin mümkün olmadığını iddia ederek, şunları söyledi:
“AKP ölüm sürecini yaşıyor. Eğer uçağın burnu aşağı doğru dönmüşse veya oy çizgisi aşağı doğru inmeye başlamışsa bunu durdurabilmek mümkün değildir. Bundan önce Anavatan, DSP, Doğru Yol, Adalet Partileri vardı. Bir sürü parti vardı. Ama bugün tabelaları var mı, yok mu bilmiyorum. 1 Kasım’da hükümet kurulsa bile ben bunun 4 yıl süreceğini düşünmüyorum. En fazla 1-2 yıl içinde erken seçim olacağı kanısındayım. Ama bundan sonraki seçimde AKP'nin bir tabela partisi olduğunu görmek mümkün. Seçim sonrasında da merkez sağda yeni yapılanmaların da hayata geçtiğini hep beraber izleriz diye düşünüyorum."
Yorum Yazın