TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

HDP'li Zozani, birçok üniversite tabeladan ibarettir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Türkiye'deki birçok üniversitenin tabeladan ibaret olduğunu söyledi.
HDP'li Zozani, birçok üniversite tabeladan ibarettir
HAKKARİ / İHA - TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan HDP Milletvekili Adil Zozani, “Şu anda Türkiye’deki birçok üniversite tabeladan ibaret. Üniversite var. Adı üniversite ama tabela üniversitesi. Hatta bazı yerlerde tabela var, bina yok. Rektörlüğü kirada, öğrencileri başka kentlerde okuyor ama o kentte üniversite var, adı üniversite. Tek tek isme girmek istemiyorum ama böyle üniversitelerimiz var, birçok kentte var, hem de tek bir örnek yok, birden fazla örnek var. Şimdi üniversiteye, mesela Hakkari Üniversitesi’ne siz bir mektup gönderdiğiniz zaman ya Hakkari’deki bir bakkalın adresini vermek durumunda kalırsınız ya da ‘Depin Polis Noktası eliyle üniversite rektörlüğüne’ demek durumunda kalırsınız çünkü üniversitenin gerçekten bir adresi yok çünkü üniversite yok” dedi.

Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin bu sene mezuniyet diplomalarını Çukurova Üniversitesi’nden alacaklarını ifade eden Zozani, “Şimdi, tabela asacak bir yer bulamadıkları için nereye yazı yazmışlar biliyor musunuz? Dağa, üniversitenin ismini yazmışlar. Hakkari’ye gittiğiniz zaman, cepheden baktığınız zaman, dağın tepesine Hakkari Üniversitesi’nin ismini yazmışlar. İnşaat yok, bir şey yok, üniversite yok ama Hakkari’deki en büyük tabela da bu, dağa yazılan yazı, Hakkari Üniversitesi, nereden bakarsanız bakın göreceksiniz. Bir ucube olarak o tabela orada duruyor. Bakın dördüncü yıla girdik, burada her defa, her fırsatta bunu dile getiriyoruz. Sayın Bakana söylüyoruz, diyoruz ki, ‘Ya ilgilenin.’ Orada üniversite yapıyorsunuz, engelleyici bir faktör yok. Herkes o üniversitenin bir an önce bitmesini istiyor, ama hala işler yerinde duruyor. Baharda bu konuyu gündeme getirdik, komisyonda Sayın Bakanla konuştuk. Bana oradaki inşaatın fotoğraflarını gönderdi. Birkaç gün sonra o inşaatın fotoğraflarını aynı şekliyle, bugün çekilmiş haliyle kendisine iade edeceğim çünkü değişen hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yapılmamış.

Rektörlük şehir merkezinde bir binada kiracı olarak duruyor. Allah’tan belediye bir bina yapmış, o belediye içerisinde üniversitenin ilgili birimleri barınıyor. Bunun dışında bir şey yok" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın