TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

HDP'nin Manisa mitingi

Manisa şehir merkezinde ilk kez miting yapan HDP’nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Biz bir tane barajla uğraşmıyoruz. Her yerde karşımıza barajlar çıkarıyorlar dedi.
HDP'nin Manisa mitingi
MANİSA /İHA - HDP ilk kez Manisa şehir merkezinde miting düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde partililer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ı yağmur altında halaylar çekerek bekledi. Alanda Abdullah Öcalan posteri ve Türk bayrakları dikkat çekti.

Figen Yüksekdağ’ın konuşması öncesinde HDP’nin Manisa Eş Genel Başkanları ile HDP birinci sıra Manisa Milletvekili Adayı Ali Afadlı partililere seslendi. HDP’nin Manisa’daki 9 milletvekili adayının tanıtılmasının ardından seçim otobüsünün üzerinden partililere seslenen Yüksekdağ, HDP’nin zor şartlar altında bugünlere geldiğini kaydetti. Yüksekdağ, “Bakın bizim kararlı yürüyüşümüz her gördüklerinde halkımızın kazanacağı başarıyı her gördüklerinde nasıl da panikle, korkuyla, telaşla ileriye yürüyen halkımıza saldırılar düzenliyorlar. Biz nice ateş altında yürüyüşlerden gelerek bugünlere ulaştık. Yine ateş altında yürüyebiliriz ama şunu çok iyi bilsinler ki bu ateş onları yakacak. Biz bu ateşte yanmayız. Bu ateş diktatörlük hevesi ve rüyası kuranları yakacak. Bu ateş, halkımızı bir dört yıl daha zulme, sömürüye adaletsizliğe mahkum etmek isteyenleri yakacak” dedi.

“Bizlerin meclise girmemesi için karanlık bir kampanya yürütüyorlar” diyen Yüksekdağ, şunları söyledi:
“Bir tanesi yetmiyor. İçinde oturacağım diye saray yapan zat o sarayın içinde oturamıyor. Biz zaten ‘seni o sarayda oturtmayacağız’ dedik. Çok şükür oturamıyor, görüyorsunuz. Saraylara sığmıyor, saraylar dar geliyor, kendisini miting meydanlarına vurmuş. Saraya uğrayabildiği yok. Meydan meydan geziyor, açılış açılış geziyor. Nerede HDP’ye karşı kampanya yürütme fırsatı çıksa karşısına, nereden kendisini başkan yaptırma propagandası yaptırmak için fırsat çıkarsa soluğu orada alıyor. Her ile iki defa gidiyorlar. Çift dikiş yapıyorlar. Çünkü dikişleri patlamış. Onların iktidarının dikişleri patlamış. Önce Başbakan bir ile sonra arkasından Cumhurbaşkanı gidiyor. Türkiye’de bütün illeri neredeyse önce Başbakan sonra Cumhurbaşkanı iki defa dolaştılar. Çift dikiş yaparak, kendi iktidarlarının sökülen dağılan gücünü tamir etmeye çalışıyorlar ama nafile.”

“CUMHURBAŞKANI AĞIRLIĞINI BİLMELİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimin çağırdığı her yere giderim” sözlerini hatırlatan Yüksekdağ şunları söyledi:
“Biz ona dedik biliyorsunuz. Sen bir Cumhurbaşkanısın her şeyden önce ağırlığını, itibarını bil. O mevkinin makamının ciddiyetini kuşan. Bir cumhurbaşkanı gibi davranmaya çalış en azından. Yapamıyor ama en azından çaba göster. Bir cumhurbaşkanı gibi tarafsız durmaya çalış dedik. Tarafsız durmaya çalış ki bütün Türkiye kendisini dönüp ‘en azından tarafsız durmaya çalışıyor’ desin. Ama bunu yapmamakla ısrar ettin. Seçim meydanlarında bize karşı kampanya yürütme. Başbakan gibi davranma dedik. Seçim meydanlarında bu kendini kaybetmiş gibi miting yapmaktan vazgeç dedik ama eleştirilerimizin ve uyarılarımızın hiçbirisini dikkate almadı. Bizi haksız çıkarmaya, bizi suçlu çıkarmaya çalışıyor. Niye kendini kaybetmiş gibi meydan meydan dolaşıyorsun? Çünkü 7 Haziran’da iktidarını, muktedirliğini kaybedecek. 7 Haziran sabahı başkan olma hayallerini kaybedecek. İşte bunun için kendini meydanlara vurmuş.”

“MİTİNGLERİMİZ ENGELLENİYOR”
HDP mitinglerinin engellenmeye çalışıldığını iddia eden Yüksekdağ, “Ne hikmetse bizim İstanbul mitingimiz başta olmak üzere bir dizi mitingimiz Cumhurbaşkanı miting yapacak bahanesiyle ya alanları yasaklanıyor, ya da erteleniyor. Bir seçim kampanyasının önünde engel haline gelmiş bir Cumhurbaşkanı var karşımızda. Biz demokratik bir zeminde seçim kampanyası yapamıyoruz. Seçim mitingi yapmamıza engel oluşturuyorlar. Karşımıza barajlar çıkartıyorlar. Biz bir tane barajla uğraşmıyoruz. Her yerde alanlarda sokaklarda her şekilde karşımızda barajlar engeller çıkarıyorlar. Dünyanın hiçbir köşesinde böyle bir olay göremezsiniz. Seçim arefesinde tek konuşmaları gerekenler siyasi partilerdir” dedi.

Konuşmasının ardından halkı selamlayan Yüksekdağ, HDP’lililerin sevgi gösterileri arasında Manisa’dan ayrıldı.
Yorum Yazın